erevoorzitter ton knobben van sv haarle overleden

“Ton Knobben was hét voorbeeld van een vrijwilliger. SV Haarle verliest een voetbalvriend die van groot belang is geweest in het bestaan van onze voetbalvereniging”, laat de club weten op haar site. Alle teams van SV Haarle houden dit weekend een minuut stilte voor de wedstrijd en spelen met rouwbanden. 

Onderstaande vindt u het gehele bericht van SV Haarle:
Ton werd op 1 juli 1951 lid van de voetbalvereniging SV.Haarle en bleek al snel een verdienstelijk doelman die door de leden op de nieuwjaarsbijeenkomst van 2000 werd gekozen in het Millennium Elftal. Ton werd al vroeg vrijwilliger bij de jeugdafdeling en vanuit die hoedanigheid trad hij op de ledenvergadering van 1966 toe tot het hoofdbestuur.

Ton heeft een onafgebroken bestuursperiode van 42 jaar gehad. In 1989 nam Ton de voorzittershamer over. Na een voorzitterschap van 16 jaar bekleedde hij tot de leeftijd van 65 jaar een adviseursfunctie binnen het bestuur. Tijdens de overdracht van zijn voorzitterschap in 2005 benoemde de ledenvergadering hem tot erevoorzitter van de vereniging.

Ton is van grote invloed geweest op het welzijn van de voetbalvereniging. Het best vertaald is zijn betrokkenheid in het ontplooien van initiatieven en activiteiten, welke synoniem zijn geworden aan de persoon van Ton Knobben. Als voorzitter van de voetbalvereniging acteerde Ton door het voortdurend vinden en motiveren van geschikte vrijwilligers.

Ton genoot een alom gewaardeerde en gerespecteerde bekendheid binnen de regionale amateur voetbalwereld. Zijn liefde voor de jeugdsport was een voortdurend rode draad in zijn vrijwilligersloopbaan. Het opzetten van een regionale pupillen competitie (OPC) welke hij in samenwerking met de overkoepelende voetbalbonden KNVB en TVB tot stand bracht, heeft jarenlang zijn grote en belangrijke inzet verlangt. Daarnaast zat hij jarenlang in de pupillencommissie van de TVB. In 1987 ontving Ton de hoge voetbalonderscheiding, de Gouden Speld van de KNVB voor zijn verdiensten voor de voetbalsport.

Ton is 25 jaar werkzaam geweest bij de Gemeente Hellendoorn afdeling Sportzaken als verantwoordelijke voor de Binnensporten. In die hoedanigheid heeft hij veel betekent voor de sport binnen de gemeente en de Haarlese dorpsgemeenschap. Vanuit zijn functie had hij een goed overzicht over het aanbod aan diverse sporten en beschikbare faciliteiten.

Ton is door Hare Majesteit op 15 juni 2007 beloond met de Koninklijke Onderscheiding Lid van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats op de 60-jarig jubileumreceptie van de SV.Haarle. Bij zijn afscheid op 19 december 2008 bevorderde de KNVB hem naar Lid van Verdienste van de KNVB, een titel die slechts weinigen gegeven is.

Ton was een onmisbare vrijwilliger binnen de Haarlese dorpsgemeenschap. Als geen ander wist hij voortdurend geschikte vrijwilligers te vinden en te motiveren. In de uitvoering van tal van initiatieven, zoals de vele bouwprojecten, was hij voorloper. Bij Ton was kenmerkend dat de leefbaarheid in een dorpsgemeenschap slechts gestand kan blijven met een belangeloze inzet voor de (jeugd)sport en de sportfaciliteiten met de voetbal in het bijzonder.

Ton Knobben was hét voorbeeld van een vrijwilliger. SV.Haarle verliest een voetbalvriend die van groot belang is geweest in het bestaan van onze voetbalvereniging.

Wij wensen zijn vrouw Mieke, zijn (klein)kinderen en verdere familie veel sterkte toe bij de verwerking van dit grote verlies.

Een afscheid vindt plaats op maandag 3 oktober om 19:00 uur in de RK Kerk in Haarle.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.