eikels gevraagd voor varkens boerderijwinkel

Hun buit mogen ze namelijk in de winkel inleveren. Daar worden de eikels gewogen en krijgen de kinderen meteen uitbetaald: 10 cent per kilo. Volgens boer Rob zijn eikels hét perfecte voer voor varkens.

“Natuurlijker voer kun je niet krijgen”, vertelt hij. “Groenteafval uit onze winkel lusten ze ook graag, maar dat is niet genoeg. Verder krijgen ze biologische biobrokken, maar het liefst van alles eten ze toch eikels.”

Dat je met het vullen van je tas vol eikels ook meteen lekker buiten in het bos bezig bent, is mooi meegenomen. “Een leuke activiteit voor de herfstvakantie! En als je de eikels komt brengen, kun je meteen zelf de varkens zien.”

Die hebben buiten op het boerenerf hun eigen plekje. Daar valt sowieso genoeg te zien zoals koeien en kippen. Ook de winkel zelf is met zijn brede aanbod aan dagelijkse boodschappen een kijkje waard. Boordevol biologische producten, zoveel mogelijk uit de regio. Van groente, fruit, vers brood en zuivel tot producten uit eigen kaasmakerij. Overigens is de boerderijwinkel van Rob en Henrieke Kleinlangeveldsloo en Annemieke Hulsman een van de zes genomineerden voor de ondernemersprijs ‘Starter van het jaar’ in de regio Zwolle.

staging2.biologisch-made-easy.nl 

Boerderijwinkel Kleinlangevelsloo, Japiksweg 1, 8101 NL Raalte (net achter Restaurant Jan Steen) Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 9.30-17.30 uur, zaterdag 9.00-16.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.