eerste sallandse zaalhockey open clinic in tijenraan groot succes

Zaalhockey is een heel interactief en snel spel en wordt in tegenstelling tot veldhockey slechts met 6 spelers per speelhelft gespeeld, waarvan 1 keeper. De bal mag niet hoog gespeeld worden in de zaal, je mag hem alleen over de vloer schuiven (=pushen). Er mogen max. 12 spelers per team worden opgesteld voor een wedstrijd. Het speelveld is hetzelfde als voor handbal, alleen de keeper is bij zaalhockey ter bescherming goed ingepakt en draagt naast een helm, een bodyprotector, elleboogbeschermers, handbeschermers, leggits(beenbeschermers) en klompen (geen houtenJ). De wedstrijdbal is geel van kleur  en lichter als in het veld. Ook de zaalhockeystick is lichter als de veldvariant. De KNHB geeft aan dat zaalhockey belangrijk is om de techniek van de spelers te verfijnen, daarnaast beginnen ze zo fitter aan het vervolg van het veldseizoen na de winterstop.

International en aanvoerster Nederlands Zaalhockeyteam Vera Vorstenbosch (Oranje-Zwart, Den Bosch) heeft SMHC de gehele dag hierbij ondersteunt en de ruim 90! enthousiaste deelnemers voorzien van praktische tips tijdens de clinics. Ook was er ruim tijd voor foto-shoots en handtekeningen.

De publieke tribune was goed gevuld maar de volwassenen lieten zich (nog ) niet als deelnemer zien op het veld. Gelukkig bestaat de mogelijkheid om je aan te melden voor een reeks vervolg clinics ook juist voor mensen die geen lid zijn van SMHC! Uiterste inschrijf datum 2 november. Zie ook specifiek persbericht Zaalhockey Clinics!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.