eerste lustrum voor october metal fest in wijhe

Als jochies van een jaar of 14/15 waren Herwig Schuiling en Henk Cuper uit Wijhe al bezeten van metal. Oude liefde roest niet. Want nog steeds is het bij de twee bijna vijftigers metal voor en metal na. “Daarom zijn we in samenwerking met Jaap Doorgeest van Grandcafé ‘t Spoc vier jaar geleden begonnen met het October Metal Fest”, vertellen de twee. “Puur voor de hobby. Het eerste jaar hadden we zelfs geregeld dat er voor alle bezoekers een gratis T-shirt klaar lag. Sommigen wilden dat niet eens geloven. Dit jaar krijgen alle bezoekers in verband met ons eerste lustrum ook allemaal een gratis presentje aangeboden.”

Het October Metal Fest heeft inmiddels haar plek in het Sallandse uitgaansleven veroverd. Jaarlijks brengt het feest een kleine vierhonderd man op de been, afkomstig uit de regio Salland, maar ook van veel verder weg. “Het metalpubliek is een trouw publiek. Het is jong en oud. Als je wat organiseert, dan wordt dat gewaardeerd. En dat merken we elk jaar weer. De sfeer is altijd te gek. Nooit wanklanken. Het ziet er allemaal misschien wel stoer en gevaarlijk uit met al die doodshoofden, maar daar moet je doorheen kijken. Metalfeesten zijn doorgaans juist hartstikke gemoedelijk!”

Lemmy
Het programma begint met Snaggletooth. Deze band richt zich op het werk van Motörhead. Nou is Motörhead-boegbeeld Lemmy eind vorig jaar overleden, maar zijn muziek is springlevend. Helemaal nu Lemmy geen levende legende meer is en in plaats daarvan een iconische status heeft bereikt… Snaggletooth speelt alle bekende nummers van het grote voorbeeld.Van ‘(We are) the Roadcrew’ tot ‘Orgasmatron’, van ‘Bomber’ tot (uiteraard) ‘Ace of Spades’.

Op verzoek van veel bezoekers van voorgaande jaren, heeft de organisatie voor de derde keer de Brabantse band Imitallica weten te strikken. Imitallica brengt werk uit het hele oeuvre van Metallica, maar richt zich vooral op de eerste vijf platen van deze invloedrijke metalband: ‘Kill ‘em all’, ‘Ride the Lightning’, ‘Master of Puppets’, ‘…And Justice for All’ en ‘Metallica’ (ook wel bekend als ‘The Black Album’).

Dames
Headliner is She’s Got Balls. Deze band bestaat uit vijf zeer ervaren muzikale dames uit Duitsland die allemaal al jaren actief zijn in de hardere genres. Met She’s Got Balls brengt de band rond zangeres Iris Boanta (let op die strot, je gelooft niet dat het een vrouw is) alle hits van AC/DC. Van ‘Thunderstruck’ tot ‘Let there be Rock’, van ‘Whole lotta Rosie’ tot ‘Hells Bells’. De band was eerder dit jaar te zien op het Luttenbergs Feest en daar maakte ze diepe indruk.

Kaarten
Kaarten à 15 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Grand Café ’t Spoc in Wijhe, Café Midtown in Deventer, Schulten Lederwaren in Raalte, De Smulbaai in Heino, Café Ripperda in Den Nul en Tattoo Gerrit in Zwolle. Reserveren is mogelijk op mob: 06-51939187. ’s Avonds aan de kassa kosten kaarten 17,50 euro. Aanvang is om 20.00 uur, de deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur. Meer informatie op staging2.octobermetalfestwijhe.nl. Vragen stellen is mogelijk middels een mailtje naar henhproductions@gmail.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.