duursche waarden in aquarel op infocentrum ijssel den nul

Sjoerdtje woont en werkt als kunstenares in Herxen en is dertig jaar docente geweest op de kunstacademie in Zwolle. Ze begeleidt nu onder andere de huidige, stabiele groep aquarellisten in ‘Het Palet’ in Zwolle. De getoonde aquarellen geven hun impressie van de Duursche Waarden weer. U kunt ze tot begin januari volgend jaar bewonderen. Daarna gaan de landschapschilderij-en weer hun eigen weg.

Bijzonder kun je de groep zeker noemen want ze zijn al behoorlijk lang bij elkaar. Dat komt door Sjoerdtje, zegt een van de deelnemers. Zij neemt je bij de hand en laat zien hoe het ook kan als je vastzit. Eén streek met het perceel doet vaak wonderen. Een ander zegt: ”Er heerst een sfeer van vertrouwen. Competitie is hier vreemd. Er is een hoge gunfactor. Dat maakt deze groep zo fijn”. De meeste aquarellisten komen uit Zwolle en omgeving. Maar ook Friesland is vertegen-woordigd en één stel komt zelfs uit Houten.

Die wederzijdse liefde laten zien aan de openbaarheid van een tentoonstelling maakt beide kwetsbaar en tegelijk sterk. De expositie in het Infocentrum IJssel Den Nul is daar een schilderachtig voorbeeld van.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.