duizenden bezoekers elfde techniekdag onderwijs salland

Leerlingen uit groep 6 tot en met 8 van het basisonderwijs en eerste- en tweedejaars van het voortgezet onderwijs hadden het er met hun ouders graag voor over om Salland te doorkruisen om de verschillende bedrijven te bezoeken. Naast verwondering voor alles wat deze technische bedrijven te bieden hebben, konden de kinderen zich ook goed vermaken met onder andere spijkerpoepen met een bouwkraan, pennenbakjes maken van pvc-buizen, portemonneetjes vouwen van karton en nog veel meer.

De bedrijven waren blij verrast met de belangstelling en hebben de bezoekers optimaal kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Voor de leerlingen en hun ouders was het een unieke mogelijkheid om eens bij deze bedrijven binnen te kijken en te zien welke vele soorten functies en technische vaardigheden er noodzakelijk zijn binnen het bedrijfsleven.

Vooraf op school
Vooraf zijn de leerlingen op school al druk geweest met de techniekdagen door de opdrachten uit de lesbrieven te maken, het bedenken en uitwerken van werkstukjes. De opdrachten voor de werkstukjes waren door de deelnemende bedrijven opgegeven. De tentoongestelde werkstukjes werden donderdag door een kritische jury beoordeeld. De jury was aangenaam verrast door de hoeveelheid, maar ook door de creativiteit en het verwerken van het thema “Techniek Bewust slim gebruiken”. De prijswinnaars, ook van de ingeleverde stempelkaarten, ontvangen deze week via hun school bericht.

Het doel van de Techniekdagen Onderwijs Salland is leerlingen te interesseren voor de techniek. Mede dankzij deze dagen krijgen leerlingen een goede indruk van wat techniek inhoudt, maar ook wat er allemaal mogelijk is met techniek. Daarnaast worden de leerlingen geïnformeerd over de opleidingsmogelijkheden in de techniek, van praktijkonderwijs tot universitaire opleidingen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.