Home / archiefcentraal / de solatube daglicht zonder raam

de solatube daglicht zonder raam

De solatube is de oplossing.

De solatube is een buis vanaf het dak naar de ruimte waar je licht wil hebben. Op het dak wordt die buis met een soort van facet-oog afgedopt. In de ruimte waar je het licht wil, is het afgedekt met een keurige alle licht doorlatende plaat. De buis zelf is een soort spiegel. Facet-oog en spiegelwand zorgen voor een optimaal doorgeven van licht. Je kunt de buis van de solatube zelfs met een bocht aanleggen en je kunt het twee afgiftepunten geven, dan nog haal je ‘volle bak’ rendement uit de solatube.

Onze eigen ervaring: de inpandige badkamer zonder ramen, daar hoeft het licht niet eerder aan dan het licht in de huiskamer met aan de zuidkant alleen maar raam.

Dankzij de solatube kun je dus daglicht brengen op plekken waar ze dat met de bouw waren vergeten. Maar je kunt bij het maken van de bouwtekening ook andersom redeneren: het lichtprobleem kun je ook oplossen met een solatube.

Een solatube op kantoor kan ook fantastisch zijn Geen lamp meer aan boven je bureau, maar een solatube laten monteren. Werken bij echt daglicht is nog een stuk gezonder ook. Als je op de site van solatube kijkt, kom je meer voordelen tegen.

Lees ook

Eerste exemplaar fotoboek ‘Etty Hillesum en het IJssellandschap’ voor Jan Terlouw

WELSUM/DIEPENVEEN – Jan Terlouw heeft woensdag 17 november het eerste exemplaar van het nieuwe fotoboek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.