de powerline in je hele huis internet op draad

In België weten ze het ook niet zeker hoe dat zit met de gezondheid, maar daar hanteren ze de regel ‘niet inhalen bij twijfel’. In Nederland mag je op gebied van wifi wel inhalen. Daarom hebben de meeste mensen wifi in huis. Daar waar je een flink deel van je leven bent, waar je ook slaapt, daar neem je toch een risico.

En dat vinden we in ’t Natuurlijk Huus eigenlijk wel een beetje gek. Vooral ook omdat de oplossing zo eenvoudig is. Bij de bouw van ’t Natuurlijk Huus zijn we met inprikpunten voor internet precies zo omgegaan als met stopcontacten. Overal waar je denkt dat je wel eens internet nodig zou kunnen hebben is een inprikpunt. Waarom leveren we huizen niet standaard zo op?

In een bestaand gebouw
Maar ook als je te maken hebt met een huis dat al gebouwd is, is de oplossing simpel: een Powerline van Fritzbox. Daarmee trek je internet door de stroomkabel. Daar waar jouw internet het huis in komt, prik je een kabeltje in een van de twee kastjes van de powerline. In het andere kastje prik je de kabel die ook in je pc/laptop gaat. Beide powerlinekastjes prik je in een stopcontact en de internetverbinding komt tot stand.

Nogmaals, maar dan andersom: de powerline bestaat uit twee kastjes. De ene zet je in de meterkast in het stopcontact. De andere druk je in een stopcontact in de buurt van waar je internet wil. Die van de meterkast plug je in op internet. Dat internet komt er aan de andere kant weer uit.

Op die manier kun je iedere kamer in je huis van draad-internet voorzien. Wij hebben er ons Leemhuus mee op internet gezet. Daardoor hoefden we geen extra kabel aan te leggen tussen deze vergaderlocatie en ’t Natuurlijk Huus zelf. En dat werkt perfect. Voor vergaderen bij ons kun je daarom nu ook internet gebruiken.

Trouwens, als je wifi niet erg vindt – of als je af en toe wifi niet erg vindt – de powerline heeft ook een wifi-uitvoering. Je brengt dan via de stroomkabel het internet naar een andere plek en daar komt hij er uit als wifi. Dus las je in ’t Leemhuus komt vergaderen, kan ook de hele club op het net.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.