de bevers komt net tekort tegen tjoba

Zaterdag was het tijd voor onze 2e thuiswedstrijd tegen Tjoba. Onze tegenstander stond precies gelijk met ons op de ranglijst en de verwachting was dan ook een mooie pot volleybal. De afgelopen 2 weken hebben we bekerwedstrijden gespeeld waarbij we prima spel hebben laten zien met veel energie.

De opdracht was dan ook voor deze wedstrijd om deze lijn door te zetten en veel energie te geven vanaf het begin van de wedstrijd. Dat dit lukte werd heel snel duidelijk. Met in de basis Wieke, Mathilde, Bodine, Sanne M, Moniek, Anne-Fleur en als libero Sanne J, walsten we over Tjoba heen. Zij kregen onze serve niet onder controle en wij maakten zelf bijna geen fouten. We kwamen geen moment in de problemen en wonnen deze set met 25-18.

In de 2e set dezelfde opstelling. Tjoba kreeg echter steeds meer vat op onze serve en de spelverdeelster daar wist haar diagonaal steeds beter te bedienen waardoor we direct tegen een forse achterstand aankeken. Vanaf 21-12 wisten we ons nog terug te knokken tot 24-21 maar dat was niet genoeg verlies met 25-21.

De 3e set was de mooiste van de avond, Kaya werd er ingewisseld voor Wieke en ze kon zo na een lange tijd eindelijk weer een wedstrijd spelen. De 3e set golfde op en neer en werd, mede dankzij de fantastische ondersteuning van het vele publiek, door ons binnengesleept met 27-25.

De 4e set wederom een goed Tjoba aan de andere kant van het net. Wij maakten teveel fouten en zij hadden de zaakjes op orde. Ondanks een paar wissels aan onze kant, Marit en Melissa kwamen erin, wonnen zij deze set met 25-19.

Een 5e set dus, een terechte afsluiting van deze wedstrijd waar 2 gelijkwaardige teams tegen over elkaar stonden. Omdat Tjoba onze serve onder controle had zijn we een paar rotaties doorgedraaid en hebben gebruik gemaakt van de nieuwe regel dat je iemand 3 keer kunt inwisselen. Marit kwam steeds de pass versterken in het achterveld en Sanne M. steeds de aanval/blokkering. Helaas bleek dit net niet genoeg, we verloren de laatste set met 15-13 na een mooi gevecht.

Conclusie is dat we de hele wedstrijd gevochten hebben en energie hebben kunnen geven, we hebben de koppies niet laten hangen. Er zijn (gelukkig) nog genoeg dingen die we beter kunnen doen en dat zal ook moeten aangezien we volgende week uit moeten naar de koploper Sudosa Assen. We gaan daar alles uit de kast halen om die tegenstander hun eerste verliespartij te bezorgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.