dag van de dialoog bij landstede in raalte

Na de thema’s ‘samen’ in 2014 en ‘geluk’ in 2015 lijkt ‘thuis’ dit jaar een vanzelfsprekende keuze. Honderden miljoenen mensen immers zijn wereldwijd op zoek naar een nieuw thuis. Maar thuis is niet voor iedereen hetzelfde. Wat is het voor jou? Is het jouw huis? Jouw dorp of stad? Het land? Of is thuis, misschien iets minder concreet, jouw plaats tussen de mensen die jou een veilig gevoel geven? Een geloof misschien dat jou troost en geborgenheid biedt?

Verhalen over thuis
De formule van de Dag van de Dialoog is eenvoudig: onder leiding van een dialoogbegeleider vertellen we elkaar in een groep van tien à twaalf mensen verhalen over thuis. Je wordt niet onderbroken en niemand gaat met je in discussie. Mensen luisteren en stellen jou hooguit vragen om je beter te begrijpen of dieper op jouw verhaal in te laten gaan.

Dat wordt als een heel prettige gespreksvorm ervaren. Mensen durven zich daardoor meer bloot te geven en durven heel bijzondere, persoonlijke verhalen en ervaringen te vertellen. De Dag van de Dialoog is in 2001 ontstaan in Rotterdam, na de aanslagen op 11 september. Inmiddels doen bijna honderd steden en dorpen in heel Nederland mee, waaronder Raalte. Het thema verschilt per stad of dorp. In totaal wisselen zo’n 40.000 mensen in de week van 7 november ervaringen, ideeën en dromen uit aan dialoogtafels. De gedachte is dat daardoor nieuwe verbindingen tussen mensen, nieuwe inzichten en impulsen voor persoonlijke acties ontstaan.

Aanmelden
De Dag van de Dialoog leeft in Raalte, ieder jaar zijn er meer deelnemers, jong en oud. Iedereen kan meedoen, op woensdag 9 november van 17.00 uur tot 20.30 uur bij Landstede aan de Zwolsestraat in Raalte. Deelname is gratis en een maaltijd wordt verzorgd door de dames van de eettafel (een mix van Nederlandse en buitenlandse (vluchtelingen-)vrouwen) en door een manneneetclub. Aanmelden kan via Paula Bloo, pbloo@landstede.nl of 088-8508221.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.