Home / archiefcentraal / cda behoud het sallandse erfgoed en haar cultuur

cda behoud het sallandse erfgoed en haar cultuur

Robert Kemper Alfrink van Stichting Sallands Erfgoed trapt de avond af en belicht zowel de harde als zachte kant van erfgoed en cultuur in Salland. Gedeputeerde Hester Maij neemt het stokje over en gaat in op recente ontwikkelingen zoals de erkenning van het Nedersaksisch en boerderijsubsidies.

Aan Sallandse historische (oudheidkundige- , erfgoed-) verenigingen en stichtingen is voorafgaand aan de avond gevraagd om input. Wat is belangrijk voor (behoud van) de Sallandse cultuur? Welke rol speelt de gemeente en provincie hier in? Gedeputeerde Maij, Kemper Alferink en de CDA-wethouders van Deventer en Raalte zullen samen met de aanwezigen deze input bespreken.

Na afloop volgt een borrel in de Brasserie van het Holstohus. Dit is tevens een goede mogelijkheid om kennis te maken met Hilde Palland uit Kampen die op de 22e plaats van de CDA concept Tweede Kamer lijst staat. 

De bijeenkomst is vrij toegankelijk. Aanvang 20:30 uur, Jan Schamhartstraat 5 8121CM te Olst.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.