carolien hofje

Een heel enkele keer komt er een dronkenlap op de fiets terug van een feest, mist de eigen inrit en komt op de kop in de coniferen terecht. Maar verder een heel sociaal en gezellig buurtje dus.

 Aan het einde van ons hofje komen we uit bij het Overijssels kanaal. Daar begint de wandel- en hardlooproute voor de meeste buurtgenoten. Op die plek gaan de kinderen uit de buurt op een zomerse dag te water; worden er snoeken, karpers en andere vissen gevangen; ringslangetjes en ratten gesignaleerd en vinden er op de prachtige houten bank interessante gesprekken plaats. En ja, in ons hofje zijn er ook -zoals overal- dikwijls een soort van ‘grapjes’ gaande. Rond oud en nieuw worden door bepaalde buurtjes de jongeren in de buurt bang gemaakt mbt vuurwerk, zodat deze buur extra rommel van vuurwerk in de tuin vindt. Geintjes over grote boodschappentassen bij alle buurtjes op facebook, maar ook vuurtjes op ‘ons ‘voetbalveldje’ waarbij we vreemde resten vinden. Over het algemeen gaat het niet echt om het moedwillig beschadigen of vernietigen van objecten die iemand anders toebehoren. Over het algemeen gaat het om kwajongensstreken; vaak kinderachtig of puberaal gedrag uit verveling  of als ‘bewijs’ dat de ene sneller van tong is, sneller kan denken, meer durft of brutaler is.

Maar nu hebben we echte vandalen in ons Hofje. Aan het einde van ons Hofje, tegenover het Overijssels kanaal waar de waterrand weer gras en rietvrij is, is een spiksplinternieuw hufterproof bankje geplaatst. Het prachtige oude houten bankje is vervangen door een stalen exemplaar, met een betonnen onderkant. ‘Ons’ bankje had inderdaad signalen van asociaal gedrag; er zat kauwgom aan de onderkant, er was op geklad met waterproof stift en er zijn zelfs namen en symbolen in gekrast. Er zijn dus zeker hufters bezig geweest op ‘ons’ bankje.  Of: zijn de drie zware mannen; Eric, Lauk en Laurens samen op het bankje gaan zitten om hun kwajongensstreken te bespreken en erdoor gezakt?

Maar nu hebben we dus een hufterproof bankje. Een bankje dat moeilijker te vernielen is voor vandalen. Met beton en metaal. In onze prachtige natuur. Het zal nog een jaar of vier duren totdat alle houten banken vervangen zijn door de moderne variant. Tja.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.