carolien conditioneringen vrijgeven en nieuwe wereld maken

Vanaf de prille jeugd is een mens geconditioneerd; je bent waardevol, wanneer men positief op je reageert. Je hebt geleerd dat je gevoel van eigenwaarde van buitenaf bepaald werd. Door je vader, moeder, de leraar, dominee. Maar datzelfde gebeurde ook zo bij je ouders, de docenten en andere autoriteiten die je tegenkwam bij het opgroeien. Het grootste deel van het leven  neem je de ideeën, meningen van anderen aan als de waarheid over wie je bent. Toch blijft dat wat je moeder, vader, dominee, leraar over jou zei, slechts hun mening. Echter daarmee maken wij mensen wel ons zelfbeeld. Bij een geconditioneerd zelfbeeld zijn gedachten en woorden als; ‘ik ben dit of ik ben dat’. ‘Ik kan dit niet, ik kan dat niet.’ Er is klagen, verontschuldigingen en er zijn uitvluchten. Zolang wij mensen nog vanuit de condities leven, maak je dingen mee die jouw meningen / overtuigingen over jezelf en anderen bevestigen.

Terwijl een mens in bewustzijn groeit, leert hij zichzelf te waarderen zoals hij is, hier en nu, zonder voorwaarden. Op die manier wordt een mens een soort van “opnieuw opgevoed”,of ‘’”opnieuw geboren’. Dit niet door andere autoriteiten, maar vanuit je binnenste. Je bent niet beter of slechter dan anderen. Je bent niet dom of briljant of mooi of lelijk. Dat zijn slechts oordelen die iemand heeft uitgesproken. Steeds meer weet je dan dat je niet je lichaam bent, hoewel je het mag leren accepteren en mag verzorgen. Je bent niet je gedachten en gevoelens, hoewel je mag leren begrijpen hoe deze het drama in je leven maken. Je bent niet de rollen die je speelt bv echtgeno(o)te, vader/ moeder, werknemer/werkgever, secretaresse etc., hoewel je wel vrede mag hebben met de rol die je verkiest te spelen. Het toneelstuk zal wel verder gaan, ook al kies jij ervoor er niet aan mee te doen. 

Soms heb je nog bevestiging nodig, soms ga je domweg door tot je gevonden hebt of volledig kan uitstralen wat je bent. In deze tijd zijn er steeds meer mensen die toch van binnenuit ervaren en duidelijk maken dat ze de dingen anders zien en anders maken. vele mensen kiezen voor positieve veranderingen. Zo evolueren wij mensen met elkaar. De nobelprijzen zijn weer uitgereikt. De Nederlandse hoogleraar Ben Feringa heeft met zijn team een heeel klein autootje gemaakt, die straks medicijnen gaat afleveren alleen op de plek waar het nodig is.  Hoera!!!

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.