burgerbelangen hachelijke situaties aan bendijksweg heino

“Echter willen wij u erop wijzen dat voor veel aanwonden (en omwonenden) de afgelopen jaren diverse malen aandacht is gevraagd voor zowel de overlast van genoemde bomen als voor de veiligheidsrisico’s”, laat BurgerBelangen aan het college weten. Als reactie op deze meldingen is door de gemeente enkele jaren geleden al onderzoek gedaan, waarbij is vastgesteld dat de gezondheid van een groot deel van de bomen aan de Bendijksweg te wensen overlaat. Bovendien staan de bomen erg dicht op elkaar en brengt de (in)stabiliteit (mede in relatie tot de wegconstructie) de nodige risico’s met zich mee. 

Tijdens de (kap-)werkzaamheden van deze week werd de slechte staat van de bomenrij andermaal bevestigd. Deskundigen gaven aan dat veel van de overige bomen ook slecht zijn en dan het vreemd was dat de spoedkap beperkt bleef tot deze enkele bomen.

BurgerBelangen legde het college onderstaande vragen voor:
De problematiek rond de bomen aan de Bendijksweg speelt dermate lang dat er inmiddels een aardig dossier is opgebouwd. Het is opmerkelijk dat er desondanks ‘spoedkap’ nodig was om actueel gevaar af te wenden. Wat zijn de redenen dat de eerdere meldingen/klachten niet eerder adequaat zijn opgepakt?

In het verleden is meerdere malen aangegeven en vastgesteld dat de bomen langs de Bendijksweg zeer te wensen overlaten en dat dit de nodige risico’s met zich meebrengt. We zijn van mending dat deze constatering dringen vraagt om een gedegen, structurele aanpak, inclusief het verwijderen (en vervangen) van alle kritieke bomen. Deelt u deze mening?

Deelt u de mening van veel betrokkenen (aan- en omwonenden) dat de beste oplossing is om de hele bomenrij te verangen door nieuwe bomen, om daarmee het groene karakter van de weg te behouden?

Het is algemeen bekend dat de Bendijksweg ook veel onveilige situaties kent doordat deze (smalle) weg ook gebruikt wordt door zwaar vrachtverkeer en touringcars. Ben u hier mee bekend?

Wij zijn van mening dat de situatie op de Bendijksweg derhalve vraagt om een integraal plan, met zowel aandacht voor de bomenproblematiek als de overige (verkeers-)veiligheid, en dat dit met spoed opgepakt dient te worden. Deelt ud eze mening? En op welke termijn verwacht u dit op te pakken?

Voorts vinden we dat aanwonen van de Bendijksweg hier actief betrokken moeten worden. Deelt u deze en mening en indien zo: op welke wijze gaat u hier invulling aan geven?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.