Home / archiefcentraal / brett fixx

brett fixx

Mijn hoofd zit vol hardloopherinneringen: een urenlange dwaaltocht in de bossen rond Bergen-Belsen, een topmarathon in Klazienaveen, een aangereikte fles water in de Toscaanse hitte. Hardlopen is een simpele bezigheid volgens Fixx: je trekt wat makkelijk zittende kleren aan, strikt de veters van je gympies en rent een eind weg. 

De huidige, tweede hardlooprage maakt van rennen een hele toer. Je outfit moet perfect zijn, liefst strak en reflecterend. Schoenen worden quasi wetenschappelijk aangemeten en een sportpolshorloge verstrekt allerlei informatie zoals hartslag, calorieverbruik en pasfrequentie. Met je smartphone, in een speciale armband rond je bovenarm, zorg je daarnaast voor vertier op je oortjes in de vorm van muziek en aanmoedigingen. 

Zelf ren ik nog in de geest van Fixx, al bestaat het Finse Karhu niet meer en komen de gympies met containers tegelijk uit de lage lonen landen.

Jim Fixx overleed trouwens op 52 jarige leeftijd tijdens het hardlopen. Zijn boek blijft desalniettemin een aanrader.

brettcolumn@hotmail.com

www.brettsnap.nl

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.