brandweer en waterschap oefenen nattigheid in wijhe

Het brandweercluster Zuid bestaat uit Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. In totaal doen er – verdeeld over acht avonden – 24 brandweerploegen mee aan de oefening. Dat zijn 190 brandweermensen. De organisatie is in handen van team Vakbekwaamheid van Veiligheidsregio IJsselland.

Scenario

De oefening vindt onder realistische omstandigheden plaats in het buitengebied van Wijhe, op de kruising van de Luitenant Andersonstraat en de Boerhaarseweg. Het scenario is een botsing met meerdere voertuigen waarbij onder meer twee auto’s in het water zijn beland. Een zeer chaotische situatie waarin snel en efficiënt handelen van groot belang is.

Naast een slachtofferbeeld en de acties die nodig zijn om mensen te redden uit hun benarde situatie speelt in het oefenscenario de vraag hoe het gesteld is met de vervuiling van het oppervlaktewater?

Samenwerken en leren
De oefeningen in cluster Zuid vinden jaarlijks plaats in het voor- en najaar. Het accent ligt beurtelings op brand, technische hulpverlening en ongeval gevaarlijke stoffen. In deze najaarseditie staat technische hulpverlening in combinatie met een waterongeval centraal.

Het hoofddoel van de oefening is de samenwerking en communicatie tussen de brandweerposten en in het bijzonder tijdens een inzet bij een waterongeval. In het scenario zijn ook leermomenten uit eerdere incidentevaluaties opgenomen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.