bloemen een genot voor mens en dier

“Ik woon in Bathmen. Sinds een tijd zijn wij met een aantal buren de trotse beheerders van een groenstrook van de gemeente. Vanuit het budget van Wijkaanpak hebben we een klein bedrag gekregen voor nieuwe aanplant. De gemeente heeft de grond plantklaar gemaakt en het plantmateriaal ingekocht. Wij hebben de soorten planten uitgekozen en de planten geplant.

Wij onderhouden nu alweer bijna twee jaar deze groenstrook met veel plezier. Zeker in de zomer is het een genot om alle insecten te zien op de vlinderstruiken die geplant zijn. Maar ook de zonnebloemen die we vorig jaar hadden, trokken veel bekijks. Als trotse bezitter van zes bijenvolken (die bij ons gewoon in de tuin staan) zijn we natuurlijk blij met elke bloeiende plant in onze omgeving en eigen tuin.

Maar ook als mens kan ik genieten van prachtige bloemen die ik overal zie. Rijdend door Deventer zie ik door het jaar heen prachtige bermen langs de wegen. De ecoloog van de gemeente vertelde mij dat de manier waarop bermen en groenstroken beheerd worden doorslaggevend is voor deze prachtige bloemrijke bermen die het hele jaar door een verschillend kleurrijk pallet aan bloemen leveren. Uit onderzoek is gebleken dat er maar liefst 378 verschillende plantensoorten voorkomen in de stad en omgeving met zelfs beschermde soorten waarvan Ruw Parelzaad de meest zeldzame soort. Mooi voor de Deventer imkers met al hun bijen maar ook voor de wilde bijen en alle andere insecten. Mooi voor de bevolking van Deventer die kan genieten van deze bloemenpracht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.