bb raalte profiteer van versnelde sanering asbestdaken

“Het is vanaf 2024 bij wet verboden om asbest op daken te hebben liggen. Dat betekent de veel boeren hoge kosten moeten maken in een tijd dat veel boeren financieel in zwaar weer zitten. Het gaat immers niet alleen om het verwijderen van het asbest, maar er moet ook weer wat nieuws op. Dat gaat echt flink in de papieren lopen”, zegt Ben Nijboer van BurgerBelangen.

De provincie haakt nu in op deze ontwikkeling en stelt ruim vier miljoen euro beschikbaar voor informatievoorziening, een stimuleringsregeling en het aanjagen van nieuwe technieken.

“Het zou goed zijn als de gemeente Raalte op dit provinciale initiatief inhaakt en deze regeling gebruikt om de boeren maximaal te ondersteunen. Bovendien kent Raalte meerdere bedrijven die actief zijn op het gebied van asbestsanering. Hier ligt een prima kans om deze krachten te bundelen, letterlijk en figuurlijk werk te maken van de verplichte sanering en tegelijk de kosten voor de boeren te drukken.”

BurgerBelangen heeft het college inmiddels per brief gevraagd welke mogelijkheden de gemeente ziet om aan te haken bij het provinciale plan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.