Home / archiefcentraal / balgoochelaar cengiz huseyn betovert lemele

balgoochelaar cengiz huseyn betovert lemele

Vooruit? Of je staatsloten had gekocht van september. De trekking is al voorbij. Vooraf was er goede hoop. Ook bij elftalleider Hans Blikman, die zich vasthield aan de eerste zege van PEC Zwolle. Als zijn Lemele daar nou eens bij aan kon sluiten. De droom op de eerste driepunter in het nog prille seizoen was ijdel, een utopie die al binnen vijf minuten wreed de grond werd ingeboord. Zoals altijd begon de thuisclub onstuimig, met routinier Henri ten Kley als aanspeelpunt voorin. Mariënberg en Voorwaarts lieten zich overdonderen en kwamen
met de schrik vrij.

De ploeg van de bloedfanatiek coachende Björn Rutten niet. Rijssen Vooruit klapte simpelweg over de thuisclub heen. Eerst sneed Emir Balavac door het hart van de defensie en schoof simpel in, nog geen twee minuten later deelde Marco van Meeteren een tweede dreun uit. De elf van Riny Jansen waren compleet van slag. Het was tegenhouden het eerste half uur, meer niet. Rijssen Vooruit vergat de voorsprong uit te bouwen, maar van verslapping was geen sprake. Rutten liet zich vanaf de zijlijn verbaal behoorlijk gelden. Niet altijd even sympathiek. Om loeihard over het veld te beulen dat ‘de scheids ook fouten maakt’ of dat de tegenstander ‘er geen drol van kan’, getuigt niet van erg veel respect. Wat dat betreft gaf zijn routinier Cengiz Huseyn een beter signaal af. Een toonbeeld van sportiviteit, deze voetballer met Turkse wortels. Is zelfs bereid omwille van de waarheid een ingooi aan de thuisclub te schenken, waar zijn grensechter ‘ingooi mee’ seint.

Arbiter Van Tiel toonde zich echter solidair met Dinand Ditsel, vlaggenist in Rijssense dienst. 0-2 halverwege, maar weinig hoop in de harten van de thuisaanhang. Dat blijkt terecht. Na de thee gaat het helemaal mis. Balartiest Huseyn passt, dartelt, tolt, dolt en passeert de hardwerkende, maar mistastende verdedigers van Jansen, die maar geen vat krijgen op de frivole muzelman met de gele muiltjes. “Hoessie, je mag zelf best scoren”, hoort de onbaatzuchtige flankspeler vanaf de kant. Huseyn laat liever anderen scoren, het komt bijna gekunsteld over. Bij de 0-3 bedient hij Balavac, daarna biedt hij Ahmet Alan en invaller Kay Heesen niet te missen kansen. 0-5, keiharde cijfers. Na afloop loopt Blikman met leidsman Van Tiel het kunstgras af, terwijl Zandeinde leeg stroomt.

“Nee, niets op af te dingen. De nederlaag is terecht. Ik vroeg hem alleen waarom hij niet even naar onze grensrechter loopt bij de derde en vierde goal. Jan (Bennink, red.) vlagde voor buitenspel. Ga dan naar hem toe. Al zeg je alleen maar: ik zag het anders. Niet oké. Ook gaf hij geel aan Job Willems, die op de bal viel. Ongelukkig en geen kwade opzet. Dat maakt de nederlaag extra zuur.”

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.