yam yam in olst van oplichting beschuldigd

Ook zou de eigenaar van Yam Yam een valse naam opgegeven hebben in een artikel dit voorjaar in het Weekblad voor Salland. In een reactie stelt de eigenaar dat hij geen schulden heeft en alle leveranciers keurig betaalt. “In dat artikel met foto werd ik inderdaad foutief Dimitri Mese genoemd. Mese is echter de naam van mijn vriendin. Ik heb dat bij het nalezen van de tekst over het hoofd gezien en zag het pas later toen het Weekblad verscheen. Ik heet Oktay Dimitri Guneyli.”

Valse naam
Volgens woordvoerder Keijzer van het door de Raalter bedrijven ingeschakelde Icarus in Denekamp wordt betaling van de rekeningen op een slimme manier ontdoken. “Deze Dimitri Mese is in werkelijkheid meneer Oktay Guneyli. Deze heeft hetzelfde adres in Nunspeet als de heer Ketan Cetin, die volgens de gegevens van de Kamer van Koophandel de officiële bestuurder is van de eenmanszaak Yam Yam in Olst.”

Problemen zelf afhandelen
Volgens Guneyli, die in Nunspeet woont, is Cetin echter de vorige eigenaar van de Olster zaak. “Als ze een probleem met hem hebben over geld, dan moeten ze dat met hem afhandelen. Sinds 1 maart ben ik officieel eigenaar van Yam Yam, ik kan de papieren van de Kamer van Koophandel laten zien. Ik daag iedereen uit om zich te melden als ze na 1 maart nog geld van mij krijgen, dan betaal ik dat driedubbel terug. We zijn heel druk met het opbouwen van deze zaak, alles loopt goed, en dan kunnen we dit helemaal niet gebruiken.”

Vertrouwen
Keijzer denkt daar heel anders over. “De man in het artikel in het Weekblad bestelt producten, in dit geval drukwerk en ontwerpen. Hij zegt eigenaar te zijn van Yam Yam. De ondernemers in Raalte zijn goed van vertrouwen, het is iemand met een bedrijf uit de eigen streek. Zij verrichten dus hun werkzaamheden zoals besproken bij het verstrekken van de opdracht door de heer Dimitri Mese. De facturen worden echter nooit betaald. In totaal gaat het om 3.600 euro. Dat is exclusief inmiddels gemaakte kosten aan een civiele rechtszaak. Het totaalbedrag is daardoor al opgelopen tot ruim 5.000 euro.”

Slim spelletje
Er wordt volgens Keijzer een heel slim spel gespeeld door de betrokkenen. “Omdat Yam Yam op papier een eenmanszaak is, moet je de bestuurder persoonlijk dagvaarden en hem dus verantwoordelijk stellen. Dat is op papier de heer Cetin aan de Houtersweg in Nunspeet. Als die via Yam Yam hiervoor wordt aangeschreven, dan zegt de heer Cetin dat hij meneer Dimitri Mese, de opdrachtgever voor het drukwerk, niet kent.”

“Bij een recent getuigenverhoor bij de kantonrechtbank in Apeldoorn is de heer Mese aangetekend door ons aangeschreven en opgeroepen. Hij kwam echter niet opdagen, net als de heer Cetin als belanghebbende partij. En meneer Cetin heeft al in een eerdere zitting ontkend de heer Dimitri te kennen, dus een vonnis halen is kansloos. De rechter zal namelijk zeggen, de heer Cetin is de bestuurder van Yam Yam en die heeft nu eenmaal geen opdracht gegeven aan de Raalter bedrijven.”

Boos
Guneyli zegt erg verbaasd te zijn over deze beweringen. Hij heeft nooit iets ontvangen en is volgens eigen zeggen ook nooit opgeroepen om voor de rechtbank te verschijnen. Hij vindt het daarnaast een erg slechte zaak dat voor die zitting ook een verslaggever van het Weekblad als getuige is opgeroepen. “Als je een zakelijk conflict hebt met elkaar, dan moet je dat samen oplossen en er geen derden zoals journalisten bij gaan betrekken. Dat doe je niet als zakenmensen, ik ben daar behoorlijk boos over.”

Hij wil onderzoeken of hij op zijn beurt rechtszaken wegens smaad kan aanspannen tegen Icarus en tegen het Weekblad voor Salland als daarin over de zaak gepubliceerd wordt. Keijzer wil zijn beide cliënten in Raalte adviseren om bij de politie aangifte te doen van oplichting en er daarmee een strafzaak van te maken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.