Home / archiefcentraal / wijhese veer profiteert van lage waterstand in ijssel

wijhese veer profiteert van lage waterstand in ijssel

Veerpontjes over de IJssel profiteren vooralsnog van de lage waterstand. Bert Keukenkamp van het Wijhese Veer legt dat uit tegenover RTV Oost: “De afstand tussen de twee oevers is korter, we gebruiken daardoor minder brandstof en mensen zijn sneller aan de overkant”.

Maar veel lager moet het volgens Keukenkamp niet worden. Dan wordt het bijvoorbeeld lastiger om via de veerstoep het pontveer te bereiken. Nu al worden zwaarbeladen vrachtwagens tegen gehouden. “Die chauffeurs vragen we om via Deventer of Zwolle te rijden.”

Lees ook

Het levenswerk van Frits Offenberg

Raaltenaar al vele jaren bezig om volledige geschiedenis van gemeente Raalte en inwoners te documenteren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.