wethouder wagenmans noemt situatie n35 te bizar voor woorden

Ondernemers uit Overijssel hebben zich sterk gemaakt voor investeringen in de rijkswegen N35 en de N50. Wagenmans sluit zich daar helemaal bij aan, zegt hij bij RTV Oost: “De maatregelen die zijn genomen de afgelopen jaren zijn niet genoeg. Het stuk op de N35 van Nijverdal naar Wijthmen is nog steeds niet aan de beurt en dat wordt een enorme flessenhals.”

‘Te bizar voor woorden’
Dat zorgt voor vele problemen: “Filevorming, ongelukken en mensen die twintig minuten staan te wachten om überhaupt op de rijksweg te komen. Volgens mij is Mariënheem nog het enige dorp waar een rijksweg doorheen loopt in Nederland. Te bizar voor woorden.”

Overijsselse ondernemers hebben vooruitlopend op Prinsjesdag het kabinet via een brief verzocht om te investeren in de rijkswegen N35 en N50. Dit terwijl minister Schulz van Haegen van Verkeer en Infrastructuur in juni al zei dat er geen extra geld beschikbaar komt voor beide wegen.

‘Ook steun van het Rijk nodig’
Wagenmans: “De regio wil fors investeren en de gemeente Raalte wil ook vijf miljoen euro in dit probleem stoppen. Maar we hebben ook de steun van het rijk nodig om de rijkswegen aan te pakken.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.