von martels op kieslijst cda met volle overtuiging naar voorkeurstemmen

Omdat Von Martels op plaats 45 van de CDA-lijst staat, zal hij niet direct toetreden tot de kamer. “Het CDA heeft nu dertien zetels, de verwachting is dat dit aantal zal stijgen naar zo’n twintig zetels. Ik zal dus zo’n 16.000 voorkeurstemmen moeten krijgen om tot de kamer te kunnen toetreden.”

Steun en vertrouwen voelt goed
De selectieperiode van het CDA begon al dit voorjaar. “Er waren voor de kieslijst van het CDA meer dan 200 sollicitanten, uiteindelijk heeft dit geleid tot een lijst met 50 namen, waaronder dus die van mij. Het voelt goed om die steun en het vertrouwen te krijgen.”

Achtergrond in landbouwsector
Maurits von Martels is naast wethouder in de gemeente Dalfsen melkveehouder. “Het aantal vertegenwoordigers van landelijke politici die een achtergrond hebben in de landbouwsector is zeer beperkt. Mijn achtergrond hierin kan er voor zorgen dat ik een grote achterban heb. Ik ben dan ook niet alleen afhankelijk van lokale stemmen, maar ook van stemmen in de rest van Nederland.”

Campagne voeren
Om een plaats op een zetel in Den Haag te veroveren zal de wethouder flink campagne moeten gaan voeren. “Eerst zal ik me moeten oriënteren over het voeren van campagne. Annie Schreijer Pierik heeft mij bijvoorbeeld uitgenodigd voor een gesprek. Ik ga dat gesprek graag aan om te leren van diegenen die ervaring hebben op dit vlak.”

“Het campagne voeren zal heel gestructureerd moeten gaan. Ik zal met verschillende personen om tafel moeten gaan zitten hoe we dit aan gaan pakken. De komende tijd zal druk worden met mijn agrarische bedrijf en campagne voeren in de vrije uren. De prioriteit ligt voor nu nog altijd op mijn wethouderschap in de gemeente Dalfsen.”

Sallandse boer
Von Martels is bij de Stöppelhaene in 2008 verkozen tot Sallandse boer. “De verkiezing tot Sallandse boer in 2008 heeft mij veel gebracht. Ik hoop dat de verkiezing van de huidige en komende boeren een drijfveer is om ook verder te gaan met een mooi agrarisch bedrijf.”

Overigens is deze kieslijst nog maar een advieslijst. Alles is dus nog erg pril, na 12 november is er meer duidelijkheid en kan Maurits von Martels wellicht echt aan de bak met zijn campagne voor een plaats in de kamer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.