voldoende draagvlak onder raalter ondernemers voor afschaffen betaald parkeren

Tijdens de avond werd het voorstel en het vervolgtraject voor afschaffen van het betaald parkeren uitgelegd aan de ondernemers. Zij hebben immers een belangrijke rol in het plan aangezien ze gezamenlijk maar liefst 750.000 euro moeten neertellen. De termijn hiervoor is 10 jaar en de rente 0%. Jaarlijks betekent dit een bedrag van 75.000 euro.

In een goed gevulde zaal bij Zwakenberg bleek dat de ondernemers bereid zijn deze lasten op zich te nemen, zodat in het centrum van Raalte vanaf 1 januari 2017 gratis geparkeerd kan worden.

Henny Zomer, voorzitter van het ROV en centrummaneger van Raalte, noemt het ‘een unieke kans’. “We hebben jarenlang gevochten om dit voor elkaar te krijgen. Het is een zware last voor de ondernemers om dit op te brengen, maar we zetten samen de schouders eronder.”

Tijdens de avond werden wel kritische vragen gesteld. Toch kreeg het voorstel, welke in samenspraak met de gemeente en de werkgroep afschaffen betaald parkeren van het ROV tot stand is gekomen, voldoende draagvlak om verder uitgewerkt te worden tot een definitief plan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.