vluchtelingtalent ziet statushouders graag in sallandse agrosector

Stichting VluchtelingTalent biedt samen met gemeenten, Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO), agrarische uitzendbureaus, agrarische scholen, COA en andere maatschappelijke partijen voor duizend statushouders een opleiding en werkervaringsplaats aan bij agrarische bedrijven.

Regio
In eerste instantie rolt de stichting die project uit in de regio’s Noord-Nederland, Zuid-Nederland en het Westland. Maar als er in Salland animo is, staan ze bij de VluchtelingTalent te trappelen. “We beginnen de pilot in de genoemde regio’s. Van daaruit kijken we of er op andere plekken in Nederland ook behoefte is aan dit project”, vertelt Lashkari. Overijssel staat volgens de programmamanager op de lijst voor de toekomst. 

VluchtingTalent werkt per regio in een projectteum dat samenwerkt met lokale gemeenten, LTO’s, agrarische uitzendbureaus, agrarische scholen en andere lokale partijen. “Dergelijke partijen uit Salland kunnen zich nu al bij ons melden. Graag zelfs!”

Het project heeft doorgaans de asielzoekerscentra als basis. Met mensen die daar verblijven wordt gekeken naar passende leer- en werkplekken. Naar verwachting heeft 10% van de statushouders affiniteit met de agro & foodsector.

Kansrijk
VluchtelingTalent verwacht met het traject de statushouders een kansrijke, duurzame arbeidsplek in de agro- & foodsector te kunnen geven, waarmee zij economisch en sociaal een gezonde toekomst kunnen opbouwen in Nederland en beter kunnen integreren. Daarnaast voorziet Vluchtelingtalent de statushouders van actuele kennis van en ervaring in de agrarische sector, zodat zij bij vrijwillige terugkeer naar land van herkomst deze kunnen inzetten om de land- en tuinbouw daar naar een hoger plan te brengen en zo de opbouw van hun land van herkomst te ondersteunen en een bijdrage te leveren aan de verbetering van de voedselvoorziening.

Behoor je tot één van de genoemde partijen waarmee VluchtelingTalent graag de samenwerking zoekt? Neem dan contact op via info@vluchtelingtalent.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.