vital centre doet mee aan nationale fitness4daagse

Een Nederlander bezoekt gemiddeld 1,1 keer per week een sportclub (TNO-rapport). Dat betekent dat er voor de reguliere fitness-beoefenaar nog voldoende uitdaging is om vaker te sporten. De Fitness4Daagse is enerzijds opgezet om mensen te motiveren extra in beweging te komen en anderzijds de drempel te verlagen voor niet-sporters. Het maakt niet uit voor welke activiteit er wordt gekozen: Spinning, Yoga, Fitness of iets anders.

“Het doel is om naast FUNctioneel ook vooral FUN te beleven”, zegt Anika Kuiper van Branchevereniging Fit!vak. “Elke dag worden meer mensen zich bewust van hun gezondheid. Preventief of noodzaak zijn o.a. beide motivatie om te starten met bewegen. Maar waar moet je beginnen? Het is fijn als er nationaal een instapweek is waarbij je met z’n allen eens vrijblijvend kunt kennismaken met bewegen. Je kunt zo kijken welke activiteit je leuk vindt en of je je er thuis voelt zonder dat je aan verdere verplichtingen moet voldoen.”

De Hersenstichting
Doordat de hersenen zo complex en belangrijk zijn, kan het grote gevolgen hebben als er iets misgaat. Vrijwel iedereen krijgt ooit, zelf of in zijn omgeving, te maken met een hersenaandoening. Hersenaandoeningen kennen een grote verscheidenheid en komen op iedere leeftijd voor.

Dr. Laura Smit-Rigter, Projectleider Gezonde Hersenen bij de Hersenstichting, is erg blij met dit initiatief: “De Hersenstichting onderstreept het belang om te bewegen en zet zich hier actief voor in. Wat niet iedereen weet, is dat bewegen ook goed is voor de hersenen. Door te bewegen hou je namelijk naast je lichamelijke conditie ook je mentale conditie op peil. Dit geldt voor zowel jong als oud. Belangrijk om te weten is dat het nooit te laat is om te gaan bewegen.”

Verantwoord en veilig
Fit!vak, organisator van het evenement, is de branchevereniging van erkende sport- en bewegingscentra. Vital Centre is hierbij aangesloten.

De Nationale Fitness4daagse is van 19 t/m 24 september en valt gelijk met de Nationale Sportweek. Inschrijven kan op staging2.fitness4daagse.nl. Bij je eerste bezoek doneer je eenmalig € 10,- p.p aan de receptie van Vital Centre. De donatie gaat 100% naar de hersenstichting en hiervoor ontvang je een stempelkaart. Op vertoon van een volle stempelkaart, behaald na vier keer sporten, ontvang je onder andere een persoonlijk Fitness4Daagse Certificaat.

Wil je meer informatie over de over de fitness4daagse? Kom dan naar één van onderstaande informatieavonden:

– Woensdag 14 september om 19.00 uur Vital Centre Raalte, Hammerweg 8b
– Donderdag 15 september om 20.15 uur Vital Centre Heino, L.J. Costerstraat 23

Op donderdag 22 september van 13.00 uur tot 15.00 uur wordt er informatie gegeven over sporten met een hersenaandoening in Vital Centre Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.