viertal in auto bij marienheem gepakt na bizarre achtervolging

Omstreeks 14.00 uur reed de auto met te hoge snelheid langs een snelheidscontrole op de N36 bij Westerhaar. Een motoragent wilde de auto een stopteken geven, maar deze reed met hoge snelheid door richting Hardenberg. Op de rotonde bij de Witte Paal raakte de auto een bestelauto die hierdoor beschadigd raakte. 

Gemiddeld 179 per uur
De achtervolging ging verder richting Hardenberg. De auto haalde snelheden van gemiddeld 179km/u. Ook toen de auto door Hardenberg over de Twentseweg richting Bergentheim reed werden hoge snelheden bereikt. Een levensgevaarlijke situatie voor andere weggebruikers.

In verband met de veiligheid besloot de motoragent de achtervolging te staken. Andere agenten keken echter al uit naar de auto en zagen deze rijden op de Hardenbergerweg richting Mariënberg. Ook hier reed de bestuurder als een bezetene. Vlak voor de kruising met de N36 maakte de bestuurder een stuurfout waarbij hij een band lek reed. De auto reed een zandpad op stopte waarna de bestuurder ervan door ging. De drie andere inzittenden werden aangehouden.

Vierde aanhouding dankzij Whatsapp
De 37-jarige bestuurder wist lopend te ontkomen. Dit was echter van korte duur, want via een Buurt Whatsappgroep kwam korte tijd later een melding dat de verdachte op de Kanaalweg Oost in Bergentheim liep. Agenten hielden hem daar aan.

Waarom de automobilist er na de bij de controle vandoor ging is nog onduidelijk. Twee van de drie inzittenden kregen een proces verbaal wegens het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De bestuurder kreeg een groot aantal processen verbaal in verband met de vele overtredingen van de wegenverkeerswet.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.