uitfestival salland gratis intiem theaterfestival in de buitenlucht

Op zondag 11 september is Culture Club de Haere in Olst de ontvangende locatie van de 5e editie van UITfestival Salland. Op het landgoed staan twee buitenpodia opgesteld waar diverse artiesten tussen 14.00 en 17.00 een voorproefje geven van wat het publiek gedurende het seizoen kan verwachten. Daarnaast dient ook de Spiegelzaal binnenin de havezate als podium.

De programmering is uiteenlopend van klassiek tot cabaret tot (pop)muziek. Niet alle namen zullen tot de verbeelding spreken, maar is niet iedereen ‘klein’ begonnen? Volgens Mirella Jellema van het HOFtheater is dat juist de charme van kleine-zaalprogrammering: “Pareltjes van voorstellingen, die je raken omdat je als publiek vaak dicht op de artiest zit. Ze zijn kwetsbaar en weten met hun muziek, grappen en spel te ontroeren.”

Onder andere Elke Vierveijzer (foto) betreedt het podium met een stuk van haar ode aan Maarten van Roozendaal. Vierveijzer: “Een ‘liedje’ is een deuntje dat vervliegt. Maar een ‘lied’ kerft zich voor altijd in je huid.” Ze zingt liederen van Maarten. Niet om te vervangen, maar om ze levend te houden.

Ook Roos Blufpand is geboren om op het podium te staan. Het tijdschrift Villa d’arte typeerde haar alsof ‘Ellen ten Damme en Boudewijn de Groot een dochter hebben gemaakt’. En ze wordt ook wel een bescheiden variant van Wende Snijders genoemd. Maar bovenal is ze gewoon Roos, met haar jonge honden gedrag en aanstekelijke enthousiasme.

Tijdens deze editie van het festival zal ook Jeffrey Kleine Koerkamp, de winnaar van Salland’s Got Talent, zich presenteren aan het publiek. Weet hij ook tijdens het UITfestival de mensen voor zich te winnen?

Goed om te weten: Het UITfestival is geschikt als uitje voor de hele familie! Zittend in het gras kunnen de volwassenen genieten van de popklanken van Inge van Calkar of Find us in Slumberland, terwijl Dolf Moed met zijn theaterfiets de kinderen vermaakt.

Natuurlijk kan er ook gegeten en gedronken worden. Je kunt het bijna een mini foodtruck-festival noemen, met o.a. de ijskar van Oans, de bierfiets en een koffiecorner. Alle ingrediënten zijn er en ook de zon is besteld, aldus Mirjam Borger van de organisatie.

Dat het festival gelijktijdig is met de Open Monumenten-dagen is geen toeval. Toevallige passanten die eigenlijk voor het landgoed komen, worden positief verrast door het festival dat gaande is en ontdekken direct wat er te beleven is in de kleine theaters in de directe omgeving.

Kom op zondag 11 september van 14.00 tot 17.00 uur naar Culture Club de Haere in Olst. Kleine Podia Salland maakt er samen met de Deventer Schouwburg en Bouwkunde Deventer een feestje van met optredens van o.a. Fabian Franciscus, Johanneke Haverkate, Elske te Lindert en Jaap Eilander.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.