sv nieuw heeten zegeviert in grimmig duel

In de dertigste minuut viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Nieuw Heeten-speler Koen Kemper kwam oog in oog met de Deventer-doelman en kwam tot scoren.

Niet veel later volgde een opvallend moment. Nadat de scheidsrechter floot gooide een Go Ahead Deventer een tegenstander zonder enige reden neer. De arbiter zag het gebeuren en stuurde de Go Ahead-speler met een rode kaart van het veld.

De beslissing kon rekenen op veel tegenstand van de Deventer voetbalvereniging. De scheidsrechter vond de situatie dermate ernstig dat hij de wedstrijd tijdelijk staakte. Na een afkoelperiode en een goed gesprek met beide aanvoerders kon de wedstrijd alsnog hervat worden.

[tweetwidget type=”single” query=”777489633261355008″ height=”0″ limit=”1″ id=”” autoscroll=”0″]

In de tweede helft verdubbelde de thuisploeg de score. Jort Schutte bracht met een mooi schot zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. Tien minuten later deed Luuk ten Have nog een duit in het zakje en kwam Nieuw Heeten op een comfortabele 3-0 voorsprong.

Vlak na de derde treffer van de thuisploeg werd de tweede rode kaart van de wedstrijd uitgedeeld. Een speler van Go Ahead Deventer deed beklag bij de scheidsrechter die hier niet van gediend was.

De wedstrijd werd hervat en GA Deventer mocht met negen man proberen de achterstand om te buigen. Een flinke klus voor de laagvlieger van 5G.

Een kwartier voor het einde werd een speler van Nieuw Heeten door een verdediger in de zestien neergehaald. Hiermee werd een vrije doortocht naar het Deventer doel onderbroken. Ook deze actie werd met een rode kaart afgehandeld, waardoor er nog acht spelers van de bezoekers op het veld stonden. De strafschop werd gemist door Kevin te Wierik waardoor de 3-0 tussenstand op het scorebord bleef staan.

SV Nieuw Heeten kon in het laatste kwartier vrolijk door de acht man van GA Deventer combineren. Het leverde in de eindfase het vierde doelpunt voor de thuisploeg op.

[tweetwidget type=”single” query=”777505033369767936″ height=”0″ limit=”1″ id=”” autoscroll=”0″]

“We hebben vandaag gedomineerd in de wedstrijd. De tegenstander verloor het hoofd en maakte een paar domme overtredingen. Daar anticipeerde de scheidsrechter op”, aldus Nieuw Heeten-trainer Harold Sneller.

“Als ze die koppies niet verliezen is het een goede ploeg die het andere teams best lastig kan maken. Maargoed, tegen acht man was het vandaag geen lastige wedstrijd.”

Volgende week gaat de ploeg van Harold Sneller op bezoek bij Sportclub Deventer. “Wat ik hoorde is het een goede titelkandidaat. Dat betekent dat we onze borst nat kunnen maken en dat we alles op alles moeten zetten om een goed resultaat neer te zetten.”

[tweetwidget type=”single” query=”777507091514793985″ height=”0″ limit=”1″ id=”” autoscroll=”0″]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.