Home / archiefcentraal / structureel overaanbod van winkels in raalte

structureel overaanbod van winkels in raalte

Een derde van de gemeenten in Nederland heeft te maken met een structureel overaanbod aan winkels of krijgt daar binnenkort mee te maken. In de betreffende gemeenten staan vaak al veel winkels leeg, en dat blijft ook nog wel even zo, voorspelt Dynamis in een dinsdag gepubliceerd rapport.

111 gemeenten
De makelaarsvereniging analyseerde cijfers over leegstand, bevolkings- en economische ontwikkeling en kwam op die manier tot een landelijke lijst van 111 gemeenten die op de middellange termijn – binnen nu en drie tot vijf jaar – te maken krijgen met een structureel overaanbod van winkels.

Het gaat vaak om krimpgebieden, waar de bevolking afneemt en/of sprake is van vergrijzing. Ook de directe omgeving heeft zo haar invloed: vaak zijn er andere winkelgebieden in grotere gemeenten in de buurt die bezoekers wegtrekken of -houden uit de gemeente, meldt RTV Oost.

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.