structureel overaanbod van winkels in raalte

Een derde van de gemeenten in Nederland heeft te maken met een structureel overaanbod aan winkels of krijgt daar binnenkort mee te maken. In de betreffende gemeenten staan vaak al veel winkels leeg, en dat blijft ook nog wel even zo, voorspelt Dynamis in een dinsdag gepubliceerd rapport.

111 gemeenten
De makelaarsvereniging analyseerde cijfers over leegstand, bevolkings- en economische ontwikkeling en kwam op die manier tot een landelijke lijst van 111 gemeenten die op de middellange termijn – binnen nu en drie tot vijf jaar – te maken krijgen met een structureel overaanbod van winkels.

Het gaat vaak om krimpgebieden, waar de bevolking afneemt en/of sprake is van vergrijzing. Ook de directe omgeving heeft zo haar invloed: vaak zijn er andere winkelgebieden in grotere gemeenten in de buurt die bezoekers wegtrekken of -houden uit de gemeente, meldt RTV Oost.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.