sportbedrijf raalte maakt 1 5 ton winst maar werkdruk ligt hoog

Het Sportbedrijf hield na een opbrengst van ruim 2,4 miljoen euro een bedrag van 148.829 euro over na het aftrekken van de kosten. Het geld gaat naar de exploitatiereserve.

Werkdruk
Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn binnen de organisatie. Bij de evaluatie met het personeel over het eerste jaar van de verzelfstandiging is namelijk nadrukkelijk de zorg uitgesproken over de grenzen die de belasting van de individuele personeelsleden heeft bereikt. Op administratief en facilitair gebied en projectleiding en -begeleiding is deze overschreden. De werkdruk ligt te hoog.

“Dit wijst er op dat deze functies in het kader van de bezuinigingen te zwaar zijn belast of dat er op de toekenning van formatie uit de gemeentelijke organisatie sprake is geweest van wensdenken”, stelt Sportbedrijf. “Met name bij de financiële administratie en ict is er volstrekt onvoldoende formatie om het Sportbedrijf naar behoren te kunnen bedienen.” Dit zal in 2016 worden aangepakt.

Tijenraan en Tippe
Ook de inkomsten van zwembaden Tijenraan (Raalte) en de Tippen (Heino) vielen wat tegen. Voor Tijenraan was 620.650 euro begroot, maar dit werd uiteindelijk ‘slechts’ 589.952 euro. Voor De Tippe was 103.650 euro begroot, maar kwam 2.000 euro minder in het laatje.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.