spektakelconcert the coronation anthems

De anthems zijn geschreven door G.F. Handel ter ere van de kroning van koning George II en koningin Caroline in 1727.

De tekst lag voor Handel al klaar want sinds de kroning van koning Edgar in Hall Abbey in 973 werd bij een kroningsfeest altijd een anthem gezongen met dezelfde tekst. Sinds 1727 zijn Handels Coronation Anthems bij alle kroningen van Engelse koningen gebruikt.

Het succes van deze muziek was zo groot, dat de Anthems gewoon concertrepertoire gingen worden vandaar ook dat het koor en orkest van Collegium Musicum Salland dit graag ten gehore wil brengen. U kunt dit beluisteren op zaterdag 8 oktober om 20.00 uur in de Grote kerk in Dalfsen en/of op zondag 9 oktober om 15.00 uur in de Basiliek in Raalte.

Meer informatie kunt u vinden op staging2. kamerkoorsalland.nl. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.