scootmobielpool geopend in heino

Raalte zocht de medewerking met zorgcentra Het Wooldhuis voor de organisatie van het uitlenen. “Een zorginstelling heeft namelijk de faciliteiten om het uitlenen mogelijk te maken. Bovendien woont een groot deel van de scootmobielrijders in en om Het Wooldhuis. Door de pool dicht bij hen te organiseren, hopen wij dat veel van deze gebruikers enthousiast worden en gebruik gaan maken van de leenscootmobielen”, zegt wethouder Hiemstra. Het Wooldhuis is enthousiast over het nieuwe initiatief en doet graag mee met de organisatie van de pool.

Voor inwoners uit Heino die niet naar Het Wooldhuis kunnen komen om de scootmobiel op te halen of weg te brengen, biedt De Stichting Ouderenwerk Heino (SOH) uitkomst. Zij brengen deze inwoners gratis van-en-naar Het Wooldhuis.

In Raalte rijden ongeveer 300 scootmobielen, waarvan een groot deel in zorginstellingen staat. Tijdens huisbezoeken bij inwoners en bezoeken aan zorgcentra door de gemeente werd duidelijk dat veel verstrekte scootmobielen niet of nauwelijks worden gebruikt. Ook veroorzaken de scootmobielen vaak stallingsproblemen waardoor belangrijke (vlucht)wegen worden afgesloten.

“Uit de praktijk weten we dat veel verstrekte scootmobielen incidenteel worden gebruikt. Inwoners willen graag zelfstandig blijven en houden daardoor hun scootmobiel. Toch betalen inwoners elke maand een eigen bijdrage voor het gebruik van de scootmobiel. Door een scootmobiel te lenen betalen inwoners niets. Ze behouden hun zelfstandigheid en de scootmobielen worden duurzamer gebruikt. Ook draagt volgens ons de pool bij aan het voorkomen van onveilige situaties als gevolg van het ‘parkeerprobleem’ op hallen en andere ruimtes” volgens Hiemstra.

Hiemstra benadrukt dat de scootmobielpool geen alternatief is voor inwoners die permanent zijn aangewezen op een scootmobiel. “Met ‘nieuwe aanvragers’ bespreken medewerkers van de gemeente altijd of ze een ‘eigen’ scootmobiel nodig hebben of dat het efficiënter is om mee te doen aan de scootmobielpool”.

Wie een scootmobiel wil lenen kan contact opnemen met de receptie van het Wooldhuis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.