samen actief afgetrapt bij blekkerhoek

Rondom het ouderenbeweegtoestel dat dit voorjaar bij speeltuinvereniging Blekkerhoek geplaatst is, gaf wethouder Gosse Hiemstra samen met Olga Commandeur, Hack Goettssch (Sportservice Overijssel), Gerwin Willemsen (speeltuinvereniging) en combinatiefunctionaris Ingrid Anemaat en Petra Bruggeman van Sportbedrijf Raalte het startschot van het sportstimuleringsproject ‘Samen Actief’.

In dit project worden actieve senioren ondersteund en geadviseerd hoe zij inactieve senioren kunnen motiveren om weer en/of meer te gaan bewegen. Dit is onder andere van belang om de mobiliteit van de inactieve senioren te vergroten en zo de kwetsbaarheid te verkleinen. Het uiteindelijke doel is dat senioren langer actief deelnemen aan de samenleving. De uitvoering en coördinatie van dit project ligt in handen van Sportbedrijf Raalte.

Training Olga Commandeur
Na afloop van de kick-off gaf Olga Commandeur een workshop waarin zij de deelnemers leerde hoe zij ouderen kunnen begeleiden om hen meer en beter te laten bewegen. Dit werd ook specifiek tot uitvoering gebracht rondom het beweegtoestel in de speeltuin. Speeltuinvereniging Blekkerhoek heeft het initiatief voor deze training genomen, in samenspraak met Olga Commandeur nadat zij in april dit jaar ook al in Raalte was voor de officiële opening van het ouderenbeweegtoestel.

Meer informatie over het project Samen Actief is te vinden op de website van Sportbedrijf Raalte (staging2.sportbedrijfraalte.nl) of op te vragen bij de sportconsulenten van het Sportbedrijf via telefoonnummer 0572 760 600 of e-mail beweegteam@sportbedrijfraalte.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.