sallandwonen gaat richting 800 huurwoningen met zonnepanelen

Dit maakte de corporatie gisteren bekend op haar belanghoudersdag. Daar presenteerde SallandWonen het nieuwe Strategisch Plan 2016-2021 ’Omdat goed wonen belangrijk is’ aan huurders, gemeentes en andere samenwerkingspartners. In dit Strategisch Plan verwoordt SallandWonen haar plannen voor de komende jaren.

Belangrijk onderdeel van die plannen zijn de grote ambities van SallandWonen op het terrein van duurzaamheid en betaalbaarheid. Dat het niet bij plannen alleen blijft, bewijst het feit dat het aantal woningen met zonnepanelen sterk groeit.

50.000 euro bespaard
In juni 2015 is SallandWonen gestart met het plaatsen van zonnepanelen via Wocozon. In april 2016 werd de 500ste woning geteld en krap een half jaar later zijn het er dus al 800. Wocozon maakt het mogelijk dat huurders zonnepanelen krijgen op hun huurwoning, zonder dat de huurder of de woningcorporatie daar zelf in hoeft te investeren.

Nu de 800ste woning in zicht komt, hebben de bewoners samen al ruim 1,2 miljoen kWh aan duurzame zonnestroom opgewekt en hebben zij al ruim 50.000 euro bespaard op hun energierekening. Bovendien is er intussen 625.000 kg minder CO2-uitstoot doordat huurders gebruik maken van zonnepanelen.

Duurzaamheidsmarkt
Op 10 oktober van 14.00 tot 18.00 uur is er een duurzaamheidsmarkt op de Nationale Dag van de Duurzaamheid. De markt wordt gehouden op het plein voor het kantoor van SallandWonen in Raalte. SallandWonen en Wocozon zijn er met het aanbod van zonnepanelen speciaal voor de huurders van SallandWonen en ook het energieloket van de gemeente Raalte is aanwezig met duurzaamheidstips voor alle bezoekers van de markt.  Ook provinciaal gedeputeerde Erik Lievers brengt een bezoek aan de duurzaamheidsmarkt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.