rov kosten afschaffen betaald parkeren enorm maar haalbaar

De werkgroep ‘afschaffen betaald parkeren’ van het ROV heeft na zware onderhandelingen met de gemeente een voorstel op tafel gekregen voor afschaffing van het betaald parkeren. Dat nieuws werd vandaag naar buiten gebracht.

Maar met de afschaffing van het huidige parkeersysteem gaan flinke kosten gepaard: 2,1 miljoen euro. Om die kosten niet allemaal bij de gemeente terecht te laten komen, moeten de ondernemers zelf ook een duit in het zakje doen. 7,5 ton om precies te zijn, af te lossen in 10 jaarlijkse termijnen. Rente hoeft er niet betaald te worden over het bedrag.

‘Enorm bedrag’
We beseffen dat het om een enorm bedrag gaat, maar met een termijn van 10 jaar en 0% rente haalbaar.
Als we met alle ondernemers in het centrum de lasten dragen, dan denken wij aan jaarlijkse kosten die ongeveer gelijk zijn aan het bedrag dat u nu ook al voor het Ondernemersfonds betaald”, aldus het ROV.

Daarnaast zijn er ondernemers die bereid zijn een hoger bedrag te betalen om de lasten van de ‘kleinere’ ondernemers te verlagen. Er zijn inmiddels al een paar toezeggingen.

Informatiebijeenkomst
Donderdag 29 september houdt het ROV een informatiebijeenkomst bij Zwakenberg in Raalte. Vanaf 19.30 uur kun je daar informatie krijgen over het traject dat is doorlopen om tot het huidige voorstel te komen. Naar alle ondernemers in het centrum van Raalte wordt vandaag een brief gestuurd met de uitnodiging.

Het ROV hoopt uiteraard op steun van de ondernemers. “We krijgen nu eenmalig de kans om het betaald parkeren af te schaffen in het centrum van Raalte. Anders gaat de gemeente investeren en is betaald parkeren voor de komende 10 jaar een feit.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.