rohda raalte wint sallandse derby van vv heino

De supporters van beide verenigingen werden opgeroepen om vroegtijdig naar Heino af te reizen in verband met de verwachte drukte. Het advies werd opgevolgd, waardoor al tijdens de warming-up het Sportpark nagenoeg vol was.

Bij de opkomst van de twee rivalen werden er spandoeken en sfeeracties getoond. Dit ging in combinatie met rookpotten en vuurwerk, iets wat verboden werd door beide verenigingen, aangezien de KNVB hier flinke sancties voor kan opleggen. De acties van de twee supportersschare kwamen de sfeer echter ten goede.

[tweetwidget type=”single” query=”772117328410578944″ height=”0″ limit=”1″ id=”” autoscroll=”0″]

Eerste helft
In de openingsfase was Rohda Raalte de bovenliggende partij. De ploeg van Frank Tempelman kreeg in de zesde minuut de eerste kans van de wedstrijd. Na een voorzet van Jim Brinkhof kopte Lars van Schooten de bal via de grond over.

Niet veel later kreeg de thuisploeg haar eerste kans van de wedstrijd. Heino-speler Robin Gerritsen vocht zich door de roodgele defensie maar zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Jens Veldwachter.

Na een kwartier kwam Rohda Raalte terecht op voorsprong. Lars van Schooten omspeelde Heino-doelman Tom Vastenavond en maakte eerste treffer van de avond.

In de dertigste minuut werd de tussenstand verdubbeld. Ronald Gomez brak door de Heinose verdediging en verschalkte de Heino-doelman met een prachtige stift.

Na de tweede treffer van de Raaltenaren werd het duidelijk dat het een lastige opgave zou worden voor de Heinoërs. De ploeg van Michel Steggink was erg slordig in balbezit en kwetsbaar voor een counter van de Raaltenaren.

Tweede helft
Na rust kroop vv Heino meer uit zijn schulp en was het duidelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. In de vijftigste minuut brak Heino-buitenspeler Tjidde Koopman door op de rechterflank, maar zijn voorzet bereikte niemand.

Na de kans ging de fanatieke aanhang van de Heinose voetbalvereniging er nog maar eens achter staan en leek een spectaculaire comeback niet eens meer ondenkbaar.

Op het moment dat het Heinose vertrouwen terug begon te komen werd de derde treffer voor de Raaltenaren gemaakt. Na een prachtige assist van Lars van Schooten kon Ronald Gomez zijn tweede van de avond binnenschuiven.

In de vijfenzestigste minuut ging Rohda-doelman Jens Veldwachter tijdens een voorzet gruwelijk in de fout. De bal schoot door zijn handen en zag Heino-middenvelder Bram Eijkelkamp van zijn fout profiteren.

De treffer zorgde voor hoop op de tribunes en in het veld. Met vijfentwintig minuten op de klok leek er tijd genoeg voor een Heinose comeback.

De Raaltenaren kwamen na de tegentreffer flink onder druk te staan, maar bleven hun taken goed uitvoeren. Een kwartier voor het einde zag Rohda Raalte de kans de wedstrijd op slot te gooien. De bezoekers creëerden en counteraanval die niet onschadelijk kon worden gemaakt door de thuisploeg. Rohda-speler Djeremy Zandvliet was het eindstation en liet de meegereisde toeschouwers voor de vierde keer juichen.

Na het eindsignaal werden beide ploegen geprezen door de eigen aanhang. Met een luid applaus verlieten beide teams het veld en kon de eerste Sallandse derby winst aan Rohda Raalte worden toegeschreven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.