rohda raalte werkt zichzelf in de nesten tegen stevo

Tempelman vindt dat zijn elftal zichzelf te kort heeft gedaan door zich al snel in de wedstrijd in de nesten te werken. “STEVO verraste ons door hun manier van spelen, ze gingen namelijk met z’n allen op hun eigen helft staan. Ze gokten duidelijk op de counter. Zelfs hun spitsen stonden nog voor de middenlijn opgesteld.” Al snel na het eerste fluitsignaal keek Rohda tegen een achterstand aan. Een hoekschop kon na 3 minuten gepromoveerd worden tot doelpunt nadat de verdediging de mandekking niet goed uitvoerde. Ook de doelman ging niet vrijuit.

Even later counterde STEVO zich naar een 0-2 voorsprong waarbij er opnieuw een aantal verdedigende fouten werden gemaakt. “Dan weet je dat je het verschrikkelijk lastig gaat krijgen tegen een tegenstander die zich helemaal ingraaft. Dan moet je geduld hebben en de bal snel rond laten gaan. Gelukkig kwamen we al in de 17e minuut op 1-2 door een doelpunt van Oguzhan Sahin, dus was er nog tijd genoeg.”

Na de rust bleef het spelbeeld nagenoeg onveranderd; Rohda maakte het spel en STEVO wierp een dikke muur op. Het aanvallende spel leverde Rohda Raalte een kwartier voor tijd de gelijkmaker op. Het doelpunt, gescoord door Djeremy Zandvliet, zorgde er voor dat de thuisploeg op jacht kon gaan naar de winst. “Ondanks dat je lang achter hebt gestaan, wil je natuurlijk wel een resultaat behalen”, zegt trainer Tempelman. Echter voorkwam een doelpunt van STEVO-speler Niels Wigger dat Rohda ook maar een punt aan het duel overhield. Tempelman: “Vanaf de aftrap na de 2-2 lopen zij dwars door onze verdediging en staan wij totaal niet op te letten. Dat kan en mag niet gebeuren als je ambities hebt op dit niveau. Daarna hebben we het geprobeerd om nog gelijk te komen maar dat is niet meer gelukt”.

De hoofdtrainer verwijt zijn ploeg dan vooral dat zij de wedstrijd uit handen heeft gegeven. “Het kan gebeuren dat je slecht aan de wedstrijd begint en snel achter komt te staan, al mag dat eigenlijk ook niet gebeuren. Maar ik ben nog het meest teleurgesteld over hoe die laatste goal tot stand is gekomen.”

Volgende week gaat Rohda Raalte op bezoek bij Rigtersbleek. De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur.

Alle uitslagen uit de klasse 1E op een rij:
Germania – Alcides 1-0
Rohda Raalte – STEVO 2-3
Tubantia – Orion 2-1
BVC’12 – Rigtersbleek 2-2
SC Bemmel – Longa’30 2-1
TVC’28 – De Zweef 0-3
Quick 1888 – Heino 5-3

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.