rick liegebeest

Ik word eerlijk gezegd een beetje moe van Wakker Dier. Dat oeverloze gelul over dierenwelzijn. Ik weet zeker dat 99 van de honderd boeren het beste met hun dieren voor hebben, maar als ik de spotjes van Wakker Dier bekijk, lijkt het net alsof alle boeren de grootste dierenbeulen zijn. Ze mesten hun kippen vet, slachten hun varkens zonder verdoving en scheren hun schapen zonder scheerschuim.

Ik geloof er allemaal geen barst van. Die lui van Wakker Dier zijn geitenwollensokkentypes die nog geen zuivel in de koelkast hebben staan omdat eieren eten zielig is voor kippen. Twee maal per maand komen ze als clubje bij elkaar om te brainstormen hoe ze ons als consument kunnen hersenspoelen. Boeren zijn boeven, supermarkten zijn criminele organisaties.

Als dierenliefhebber vind ik het prima dat er mensen zijn die een beetje op onze dierenvriendjes letten, maar er zijn grenzen. Die lui van Wakker Dier schijnen zelf nog nooit op een boerderij te zijn geweest. Dus wie zegt dat die dikke kip van Lidl wel echt een plofkip is en niet gewoon een kip die aanleg had om dik te worden. Een kip die hield van het goede leven.

Als het aan Wakker Dier ligt, worden we allemaal veganist en moeten we plantaardig leven. Ik vraag me alleen af hoe het dan met dat liedje moet: Liever Kips leverworst, dan gewone leverworst.

Rick Evers

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.