rick de scharensliep en de makelaar

Toen vrienden van mij hun huis te koop wilden zetten, lieten ze een makelaar komen die, zonder te lachen, vertelde dat zijn courtage drieduizend euro was. Drieduizend euro! Voor een huis van ongeveer twee ton. Gelukkig belden ze mij: “zeg Rick, jij hebt je huis toch zelf verkocht, beviel dat een beetje?”

Ik weet dat ik nu tegen heilige huisjes aanschop, maar als je het mij vraagt is het beroep makelaar inmiddels behoorlijk over datum. Net als machinisten van een stoomlocomotief, de scharensliep en de lantaarnopsteker. Op een gegeven moment houdt het gewoon op. Iedereen met een fototoestel en een internetverbinding kan namelijk zelf zijn huis verkopen.

Mijn huis zelf verkopen beviel uitstekend. Maar toen ik nieuwe huizen ging bezichtigen, kwam ik ze toch weer in allerlei soorten en maten tegen. Van arrogante kwasten tot onwetende praatjesmakers die het huis zelf ook voor het eerst zagen. Of wat te denken van de makelaar die na vijf minuten zei: “Kijk zelf maar even verder rond, ik heb de volgende kijkers al voor de deur staan.”

Verder had ik nog de makelaar die te laat kwam en de makelaar die alleen op dinsdag om tien over twee kon bezichtigen. En tegen de makelaar die me een half jaar geleden beloofde een brochure op te sturen, wil ik zeggen: “het hoeft niet meer hoor, we hebben al een ander huis (lekker puh).” Nee, makelaars hebben echt niets geleerd van de crisis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.