rechter buigt zich over bezwaren schadevergoeding omwonenden olsafa terrein olst

De schadevergoeding is volgens de provincie gebaseerd op berekeningen van deskundigen en de meldingen die bewoners per maand hebben gemaakt, meldt RTV Oost. De overlast kan bestaan uit geluid, stank, trillingen en uitzicht dat bedorven is door de saneringswerkzaamheden. De WOZ-waarde van een huis is de basis waarmee de provincie rekent.

Schijntje als vergoeding
De bewoners waren volgens eigen zeggen onaangenaam verrast toen bleek dat die WOZ-berekening in maanden werd opgedeeld en zij dus in hun ogen duizenden euro’s minder schadevergoeding krijgen toebedeeld.

Het buurtcomité Onder de Roozen noemt de vergoeding een schijntje en mist alle menselijke maat en beleving in de financiële tegemoetkoming. Zij hopen dat de rechter zich uitspreekt over de hoogte van de regeling.

Niet verplicht
De provincie zegt dat zij juridisch gezien niet verplicht is om een schadevergoeding uit te keren. Maar omdat ook de provincie in de maag zit met de sanering die al tien jaar duurt en waarvan het einde nog niet in zicht is, is het besluit tot schadevergoeding genomen.

Overijssel vindt dat de regeling die zij de bewoners aanbiedt realistisch is en gebaseerd op feiten. Dat de bewoners het anders voelen betreurt de provincie, maar is geen reden om te twijfelen aan de gepresenteerde regeling.

Bevoegdheid rechtbank
Aan het begin van de behandeling sprak de rechter met beide partijen over de bevoegdheid van de rechtbank. Het kan zijn dat bij nader bestuderen van het dossier de rechter tot de conclusie komt dat hij geen uitspraak kan doen over de bundeling van klachten. Dat betekent niet dat de bewoners in het ongelijk worden gesteld, zij zullen dan individueel bezwaar moeten aantekenen en een procedure starten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.