pvda olst wijhe college geeft met notitie inwoning en mantelzorg verkeerd signaal af

Dit bijvoorbeeld om mantelzorg aan hulp behoevende ouders, of opa’s en oma’s te kunnen verlenen. Het college laat in de notitie weten hier vanaf nu verscherpt op toe te zien. Dit om te voorkomen dat er extra woningen ontstaan.

De PvdA vindt dat het college met de notitie een verkeerd signaal aan zijn inwoners afgeeft. Volgens de PvdA zou de toegenomen vraag naar inwoning voor de gemeente juist aanleiding moeten zijn om de belemmeringen op dit vlak weg te nemen . “Dit soort initiatieven moet je koesteren in plaats van ze door de juridische molen te halen. Wat kan wel in plaats van dat mag niet”, aldus de PvdA Olst-Wijhe.

“We zien graag meer een houding van het bestuur, die gericht is op het bieden van oplossingen, waar de samenleving behoefte aan heeft en ook om vraagt (gezien de toename van het aantal verzoeken)”, besluit de PvdA.

De PvdA heeft inmiddels aangegeven een nadere discussie over dit thema te willen in de gemeenteraad.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.