prachtige premiere slagerij van kampen in hoftheater

Slagerij van Kampen is 35 jaar geleden begonnen als een percussieband. Trommelen op alles waar je op kunt trommelen, met heel bijzondere arrangementen van muziekstromen van overal uit de wereld. Sinds vorig jaar is daar een blazerssectie aan toegevoegd, waarmee een ritmische reis om de wereld alleen nog maar interessanter is geworden.

Gisteravond trapte de Slagerij haar nieuwe seizoen af in het Raalter Hoftheater. Lip/Stick had daar haar wereldprimeur. Lip staat voor de lippen van de blazerssectie. Stick staat voor het gereedschap van de percussiesectie. (En noem die mensen geen trommelaar, dat is net als het WK tafeltennis een potje een pingpongen noemen.)

De reis rond de wereld bracht de bezoekers van een tot de laatste stoel uitverkocht Hoftheater naar de woestijn, naar een bruiloft van een Berbervolk, en je kwam er met de trein, die je langzaam op stoom hoorde komen, daarna full speed door prachtige natuur denderde om muzikaal langzaam in andere werelden terecht te komen. Af en toe zag je de trein langs trekken, soms zat je in een wagon. Als je je ogen dicht deed tenminste, de stoomlocomotief schoot dan zo van links naar rechts over het podium.

Maar naar de Slagerij van Kampen gaan en je ogen dicht houden, dat is ook wel weer zonde. Want de show is ook schitterend. Wervelend. Adembenemend.

Gemist? Zonde. Maar volgend weekend staan zer in Nijverdal.

En kijk hier waarvoor je nog meer naar het Raalter Hoftheater zou kunnen gaan. Voor Brace bijvoorbeeld, finalist van The Voice. Die komt vanavond. Of Dolf Jansen, die woensdag een try out doet waarmee hij het jaar in december wil uitluiden.

Foto’s & video: Harrie Huisman

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/EIfGIu4sRL8″]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.