ponymarkt heeten dierenbescherming welkom met camera

Daarmee reageert hij op het nieuws dat de Dierenbescherming onlangs naar buiten bracht, namelijk dat zij stopt met het filmen van paardenmarkten wegens agressief gedrag van handelaren.

“Er zijn misschien wel eens mensen van de Dierenbescherming bij de ponymarkt in Heeten geweest”, zegt Reimert, “maar naar ons weten is er nooit gefilmd.” En als ze dat zouden willen, heeft hij daar geen problemen mee. “De Dierenbescherming is welkom om te filmen.”

Vraag om verbod
Mensen van de Dierenbescherming hebben vorig jaar nog een bezoek gebracht aan de gemeente Raalte met het verzoek voor een verbod op dit soort markten. Ze gaven aan bekend te zijn met verschillende ponymarkten in Nederland. 

“De ponymarkt in Heeten en de handels- en werkwijze tijdens de markt kenden ze echter niet”, weet Reimert. “Zij waren niet op de hoogte van het feit dat de handelswijze in Heeten destijds als blauwdruk is genomen voor alle pony- en paardenmarkten in Nederland.”

De gemeente Raalte heeft de Dierenbescherming destijds nog geadviseerd om contact op te nemen met de Stichting Helami. “Tot op heden hebben wij nog geen reactie van hen vernomen.”

Dierenwelzijn
De ponymarkt in Heeten heeft volgens Reimert ook niets te verbergen. “De organisatie heeft dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. Om het dierenwelzijn te borgen controleert een dierenarts de pony’s en paarden voor aanvang van de markt. Er is altijd vers drinkwater aanwezig en slechts één toegangsweg richting de markt. De pony’s staan aan touwen en er is ook een onder-touw bevestigd, waardoor geen verstikking kan optreden.”

Hij wil benadrukken dat op de ponymarkt in Heeten professionele handelaren hun pony’s en paarden aanbieden. “Zij gaan met alle respect met hun dieren om en behandelen deze zo goed mogelijk. Misstanden zijn bij ons onbekend en hier wordt actief op toegezien door onder andere de aanwezige dierenarts, de organisatie, maar ook door de handelaren onderling.”

Reimert nodigt dan ook iederen van harte uit om zelf een kijkje te nemen op de ponymarkt in Heeten. Dat kan dit jaar voor de 55e keer, op woensdag 28 september.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.