ponyhandel in alle vroegte van start in heeten

Om te wisselen van eigenaar, kwamen pony’s en paarden dus al vroeg in de ochtend naar de jaarmarkt in Heeten. De markt in Heeten is landelijk vooral bekend om het grote aanbod van gebruikspony’s. De pony`s zijn er op hun paasbest neergezet om er zo aantrekkelijk mogelijk uit te zien voor de nieuwe eigenaar.

De opening werd overigens pas om 9.00 uur door burgemeester Dadema verricht. De burgervader moet immers ook waken voor slaaptekort.

Boeiend schouwspel
De markt zorgt ieder jaar weer voor een toeloop van veel publiek, het blijft een boeiend schouwspel, te zien hoe de handel in deze dieren wordt bedreven. Voor pony’s die al eerder in Heeten op de markt waren is het wel even opkijken, omdat er nu een prachtig plein ligt. Wel zal het even zoeken zijn naar de waterbak, want die staat nu ook op een andere plek.

Er is veel te doen op de jaarmarkt. Bij de mechanisatiebeurs staan de grote tractoren er glimmend bij, wel zie je een verschuiving van grote landbouwmachines naar de kleinere tuinbouwmachines. Steeds meer burgers wonen in het buitengebied en hebben een lap grond wat gemakkelijk onderhouden moet worden.

Stands
Vele standhouders maken hun opwachting, een lint van kramen gaat door het dorp en zorgt voor een gezellige sfeer. De aangeboden waar is zeer gevarieerd, dus is slagen bij wat je zoekt niet moeilijk. Nieuw is dit jaar een belevenismarkt: diverse (ambachtelijke) stands zijn te vinden op het gedeelte van de Dorpsstraat ter hoogte van het kerkgebouw. Natuurlijk zijn er springkussen weer aanwezig voor de jonge jeugd.

Alex Witteveen deed vanmorgen in alle vroegte al een rondje. Hij maakte onderstaande foto’s.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.