Home / archiefcentraal / plan voor azc in raalte gaat waarschijnlijk niet door

plan voor azc in raalte gaat waarschijnlijk niet door

Maandagmiddag werd er overleg gevoerd door Overijsselse burgemeesters en het COA. Daaruit bleek dat er momenteel geen nieuwe azc’s nodig zijn vanwege de teruglopende instroom van vluchtelingen in Nederland.

In drie Overijsselse gemeenten waren echter wel asielzoekerscentra gepland, namelijk in Enschede, Zwolle en Raalte. Het COA gaat nu met al die gemeenten afzonderlijk in overleg. Daarna wordt duidelijk of er definitief geen asielzoekerscentrum in Raalte hoeft te komen. De gemeente beslist dat zelf.

Dadema is duidelijk tegenover de krant: “Hier in Raalte is nog geen spade in de grond gestoken, en het azc zou op gemeentelijke grond komen, grondaankopen van particulieren waren niet nodig. Dus verwacht ik dat het azc er niet meer komt.”

Lees ook

‘Dat het meteen al zo druk zou zijn, hadden wij ook niet verwacht’

Zussen Erna en Emily Poppe aan de Plas in Raalte van start met smaaksalon Peper …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.