pec ondanks bliksemstart afgedroogd in amsterdam

PEC kende een droomstart in de ArenA. Nota bene Wout Brama, die vrijwel nooit scoort, kreeg in de 5e minuut de bal al achter Onana. Zijn droge knal was de doelman te machtig.

Toch was de vreugde maar van hele korte duur. Drie minuten later was het aan de andere kant namelijk al raak. Een corner van Ziyech werd met het hoofd verlengd waarna Ajax-verdediger Davinson Sanchez van dichtbij binnen kon koppen.

De thuisploeg was duidelijk wakker geschud en drong vervolgens aan. Gele kaarten kwamen er daardoor aan PEC-zijde voor Danny Holla en en aanvoerder Bram van Polen. Toch was er na een half uur nog een aardige kans op de 1-2, maar het schot van Ted van der Pavert werd gekeerd door Onana.

Tik voor rust
Zeven minuten voor rust deelde Ajax een belangrijke tik uit. Wederom uit een hoekschop was de ploeg van trainer Peter Bosz trefzeker. En ook dit maal was Sanchez de doelpuntenmaker met een kopbal. 2-1 was dan ook de ruststand.

Na rust gingen bij de Amsterdammers alle remmen los. PEC had vrijwel niets in te brengen en moest enkel tegen houden. Dat lukte echter nauwelijks, waardoor Ajax 10 minuten na de pauze al de 3-1 op het scorebord bracht. Een goede steekbal van Ziyech op de vrijstaande Dolberg bracht de spits in kansrijke positie. Met buitenkantje rechts prikte hij de bal langs Van der Hart en was het aan PEC om voor de vierde keer dit duel af te trappen.

Nog geen vijf minuten na die aftrap mocht Van der Hart alweer vissen. Met een aantal soepele passeerbewegingen zette Traoré drie Zwollenaren opzij en legde de bal vervolgens koeltjes in de verre hoek: 4-1.

Doellijntechnologie
Wie dacht dat PEC nu wel genoeg geleden had, had het mis. Dolberg besloot in de 64e minuut namelijk vanaf zo’n 20 meter verwoestend uit te halen en zag zijn schot via de onderkant van de lat achter de doellijn belanden. Dat zagen de scheids- en grensrechter niet direct, maar met behulp van de doellijntechnologie – het horloge van de scheidsrechter ging trillen – werd het doelpunt na een paar seconden twijfel toch toegekend.

PEC mocht nog van geluk spreken dat het verschil niet nóg groter werd. Zo had Ziyech nog een flinke kans op een nieuwe treffer, ware het niet dat Van der Hart een puike redding in huis had. Maar 5-1, daar had men in Zwolle na de eerste 5 minuten zeker niet op gerekend.

Nog zonder zege
Door de dikke nederlaag blijft PEC de laatste plaats bezetten in de Eredivisie. Met twee punten uit zeven duels blijven Ron Jans en zijn mannen nog altijd op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Volgende week vrijdag kan die er komen, in het thuisduel tegen ADO Den Haag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.