participerenpluk in olst eerste ronde vruchtbaar wie plukt er zondag mee

Groot en klein deed mee om de zomerpeer te plukken, die zoals veel perenrassen, een fraaie Franse naam draagt – “Triomph de Vienne – en hier als bestuivend ras een klein deel van de ruim 500 bomen beslaat. De peer is een beetje hard, maar heerlijk zoet. Om dat zonder schade aan de bomen en aan de peren te doen hadden de plukkers uit de buurt vooraf instructie gekregen. Na een kleine twee uur was de auto volgeladen en werd deze eerste plukronde afgesloten.

Zondag 11 sept. volgt de 2e ParticiPerenpluk om 14 uur vanuit het Middenhuis in de Aardehuis-wijk. Info via eetbaarolstwijhe@gmail.com

“ParticiPeren” betekent meeplukken en meegenieten, óf meenemen en toekomstige beheer van de bongerd steunen met een donatie. De Stichting wil samen met zoveel mogelijk mensen in Olst-Wijhe en omgeving zorg gaan dragen voor het duurzaam gebruiken van dit stukje cultuurlandschap. Natuurlijk betekent dat ook: peren eten! En daarvoor kunnen niet-plukkers nu terecht bij de rode kruiwagen aan de Rietgors in Olst (zie foto).

Loop je rond met ideeën voor verwerking en afzet? Neem dan contact met ons op: eetbaarolstwijhe@gmail.com. In oktober organiseert de Stichting nog een ParticiPerenpluk voor de herfstpeer Doyenné du Comice.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.