paardenmarkten als de ponyweek niet langer gefilmd door dierenbescherming

De agressie neemt steeds meer toe, stelt Fieggen. “Eerst was het alleen een beetje duwen en trekken, maar als er nu drie man om je heen komen staan die op dreigende toon vertellen dat je beter kunt vertrekken, is dat niet echt lekker.”

Geen aangifte
Sinds een half jaar brengt de Dierenbescherming in beeld welke wetten er op paardenmarkten zouden worden overtreden. Die filmverslagen worden vervolgens op internet gezet. Veel handelaren zouden dat niet prettig vinden.

De Dierenbescherming heeft geen aangifte gedaan bij de politie van de bedreigingen. Volgens Fieggen is de kans op succes klein. “Daar willen we onze tijd niet mee verdoen.”

Beeld wordt niet herkend
Rinus Bakker, zelf paardenhandelaar en ook voorzitter van de Centrale Bond van Paardenhandelaren, herkent zich niet in het beeld dat de Dierenbescherming schetst. “Ik kom regelmatig op paardenmarkten, ik ken dit soort verhalen niet.”

“Kijk, laatst waren mensen ’s nachts op de markt in Zuidlaren aan het filmen. Een handelaar had aan hen gevraagd: wie zijn jullie? Als ze dan niet willen zeggen van wie ze zijn, ja, dan roep je misschien wat over je af.”

Niets te verbergen
Het is volgens Bakker het aloude verhaal van de Dierenbescherming: “Ze zijn maar op één ding uit, paardenmarkten moeten verboden worden. Wij zijn met iedereen in overleg om op een goede manier de paardenmarkten open te houden, dat er goede controle is.”

“De Dierenbescherming mag langskomen, wij hebben een open vizier, wij hebben niets te verbergen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.