overvallers woonwagen den nul sloegen eerder toe in salland

Dat vertelde de politie bij RTV Oost-programma ‘Onder de Loep’.

Op 13 juli wordt een handelaar aan de Beukensingel in Raalte overvallen. De daders dwingen de man geld af te geven en rijden weg in een vermoedelijk gestolen Volkswagen Golf. De politie denkt dat die auto in Zutphen is gestolen.

Skoda
Op 17 augustus wordt vervolgens een opvallende blauwe Skoda Octavia gespot aan de Heesweg in Raalte. Het is 04.15 uur in de nacht en er zit een gemaskerde man in de auto. Een beveiliger die zijn ronde maakt vindt het verdacht en rijdt nog eens terug. Op dat moment is de Skoda – die een paar uur ervoor bleek gestolen in Vorden – ineens verdwenen.

Maar vijf dagen later duikt diezelfde auto weer op. Wederom aan de Heesweg. Bij ijzerhandel Gebroeder Hinderiks wil een medewerker net het hek openen als er een gemaskerde man uit de Skoda stap, waarschijnlijk om hem te beroven. De medewerker bedenkt zich geen moment en gaat snel terug in zijn auto en rijdt ervandoor. De gemaskerde man stapte vervolgens aan de passagierskant van de Skoda in. Vermoedelijk was hij dus niet alleen.

Overval woonwagenkamp
Maar met deze mislukte overvalpoging bleken de ‘Skoda-dieven’ niet te zijn afgeschrikt. Vier dagen erna, op 26 augustus, komt de Skoda namelijk weer in beeld. Bij de gewapende overval op een 58-jarige bewoonster van het woonwagenkamp in Den Nul wordt de auto weer als vluchtauto gebruikt. Het geld dat werd buitgemaakt was eveneens van een ijzerhandelaar en zat in een zwart koffertje. Ook werden hier sieraden gestolen.

De daders reden met hun buit via Olst naar Diepenveen. Op een dashcam van een weggebruiker is te zien hoe de Skoda met hoge snelheid over de drempels in Olst scheurt. Aan de Wethouder Veldwachterhof in Diepenveen wordt het voertuig vervolgens achtergelaten. De mannen stappen over in een donkere auto.

Met de Skoda blijkt in totaal zo’n 600 kilometer gereden tussen de diefstal en het moment dat hij werd gevonden in Diepenveen.

Tips
De politie is nu volop op zoek naar meer informatie. Over de daders uiteraard, maar ook over bijvoorbeeld de donkere auto waarin overstapten. Ook als je de blauwe Skode hebt zien rijden tussen 17 en 26 augustus wordt je gevraagd even contact op te nemen met de politie.

Heb je tips? Bel dan 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.
[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/gQllcOJewLM”]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.